Sultan Sazlığı nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Sultan Sazlığı nasıl gidilir?
  2. Sultan Sazlığı paralı mı?
  3. Sultan Sazlığı hangi ilde?
  4. Sultan Sazlığı hangi ilçeye bağlı?
  5. Niğde ile Sultan Sazlığı arası kaç km?
  6. Sultan Sazlığında piknik alanı var mı?
  7. Sultan Sazlığı Milli Parkı hangi ilde?
  8. Kapuzbaşı Şelalesi nerede kac km?

Sultan Sazlığı nasıl gidilir?

Kayseri'den Sultan Sazlığı Milli Parkı'na nasıl gidilir: Sultan Sazlığı Milli Parkı'na Kayseri şehir merkezinden ulaşım çok kolay. Merkezden hareket eden Yahyalı minibüslerini kullanarak 1,5-2 saat uzaklıktaki Sultan Sazlığının içinde yer aldığı Ovaçiftlik Köyü'nün girişine gidebilirsiniz.

Sultan Sazlığı paralı mı?

Kişi başı giriş ücretleri: 7₺ İndirimli kişi başı giriş ücreti: 3.5₺

Sultan Sazlığı hangi ilde?

39.000 ha. Referans no. Sultan sazlığı, İç Anadolu Bölgesinde Kayseri il sınırları içerisinde Develi, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinin oluşturduğu üçgen içerisinde bulunmaktadır.

Sultan Sazlığı hangi ilçeye bağlı?

SULTAN SAZLIĞI Yahyalı'ya 23 km. mesafededir. Yahyalı Develi ve Yeşilhisar ilçe sınırları içerisinde Tatlı su eko sistemi bünyesinde tutan Yay Gölü bitki ve hayvanlar için adeta bir cennet oluşturmaktadır.

Niğde ile Sultan Sazlığı arası kaç km?

Sultan Sazlığı, çevresinde yer alan önemli yerleşim alanlarından Niğde iline 60 kilometre, Nevşehir iline 80 kilometre, Adana'ya 255 kilometre mesafede ve asfalt karayolu ile kolayca ulaşılabilir.

Sultan Sazlığında piknik alanı var mı?

Bunun dışında ne bir piknik alanı, ne de oturup dinlenebileceğiniz ücretsiz bir alan bulunuyor. Sazlığa Ova çiftlik köyünden geçilerek ulaşılıyor.

Sultan Sazlığı Milli Parkı hangi ilde?

39.000 ha. Referans no. Sultan sazlığı, İç Anadolu Bölgesinde Kayseri il sınırları içerisinde Develi, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinin oluşturduğu üçgen içerisinde bulunmaktadır.

Kapuzbaşı Şelalesi nerede kac km?

Kapuzbaşı Şelaleleri Kayseri Yahyalı İlçesi Küçükçakır Köyü'nün kuzeyinde bulunan Ensenin Tepesi'nde yer almaktadır. Yahyalı ilçesine 55-65 km uzaklıktadır. Ulaşım 2 ayrı yoldan sağlanmaktadır. Torosların Tepesindeki doğal güzelliklere sahip Kapuzbaşı Şelalelerine ulaşımı sağlayan yolun tamamı asfaltlanmıştır.