HGS ihlal cezaları nereye ödenir?

İçindekiler:

  1. HGS ihlal cezaları nereye ödenir?
  2. Otobanda cezalı geçiş ne demek?
  3. HGS Ihlalli geçiş cezası nedir?
  4. Geçiş ihlali nasıl ödenir?
  5. HGS Ihlalli geçiş nedir?
  6. HGS Kaçak Geçiş kaç gün içinde ödenmeli?
  7. Otoyol geçiş ücretleri nasıl ödenir?

HGS ihlal cezaları nereye ödenir?

Ceza ödeme işlemini kimliğiniz ve banka kartınızı yanınızda bulundurmak koşuluyla rahatlıkla yapabilirsiniz. Aynı zamanda HGS cezası nereye ödenir için PTT merkez ve şubelerinden ve de online PTT sitesinden de ceza ödeme işlemini yapabilirsiniz.

Otobanda cezalı geçiş ne demek?

HGS'nin açılımı olan Hızlı Geçiş Sistemi kullanan vatandaşlar kartında yeterli bakiyeye olmaması durumunda ya da hiçbir şekilde Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cihazı arabasında olmadığı halde yine de Hızlı Geçiş Sistemine bağlı olan otoyol ve köprüden geçer ise kaçak geçiş yapmış oluyorlar.

HGS Ihlalli geçiş cezası nedir?

HGS geçiş ücreti 5 TL olan gişeden HGS etiketiniz olmadan veya yetersiz bakiye ile geçmeniz durumunda 55 TL ceza ödemeniz gerekmektedir. Kaçak geçiş yaptığınız günden 15 gün içinde hesabınıza nakit yüklemeniz durumunda , cezanız hesaba yansımaz bakiyenizden geçiş ücreti sadece kesilir.

Geçiş ihlali nasıl ödenir?

Borç kaydına ilişkin ödemeler T.C. Ziraat Bankası A.Ş. veya QNB Finansbank A.Ş. şubeleri ile bu bankaların internet bankacılığı sistemlerinden, igs.otoyolas.com.tr internet adresinden ihlalli geçiş sorgusu sonrasında “ödeme yap” seçeneği ile ya da OTOYOL A.Ş. Mobil Uygulaması telefona indirilerek yapılabilir.

HGS Ihlalli geçiş nedir?

Geçiş İhlali Nedir? Türkiye'deki bazı kara yolu, köprü, otoban ya da tünellerden geçerken Hızlı Geçiş Sistemi'ni (HGS) ya da Otomatik Geçiş Sistemi'ni (OGS) kullanmamız gerekir. ... HGS ya da OGS bakiyenizde yeterli tutar olmaması ya da kaçak geçiş durumunda geçiş ihlali yapılmış olur.

HGS Kaçak Geçiş kaç gün içinde ödenmeli?

Ceza tebliğ edilmeden veya tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde ödeme yapılması durumunda, geçiş ücreti hariç 4 kat idari para cezası üzerinden diğer trafik cezalarında olduğu gibi %25 indirim uygulanıyor.

Otoyol geçiş ücretleri nasıl ödenir?

Evet, NAKİT gişelerinde geçiş ücretini Kredi Kartınızla, Banka Kartınızla ya da Nakit olarak ödeyebilirsiniz. Gişelerde durmadan; 20 km/saat hızla geçmek istiyorsanız aracınıza ait plakaya tanımlı, yeterli bakiyesi olan veya hesabınıza bağlı ya da kredi kartınızla ilişkilendirilmiş OGS/HGS etiketi almanızı öneririz.