Türkçe Olimpiyatları 10 yıl parası kaç tane basıldı?

İçindekiler:

  1. Türkçe Olimpiyatları 10 yıl parası kaç tane basıldı?
  2. Türkçe Olimpiyat parası ne kadar?
  3. Olimpiyat parası ne kadar basıldı?
  4. Türkçe Olimpiyatları 10 yıl ne zaman?
  5. Ayasofya parası 1 TL ne kadar?
  6. 1 liranın arkasında ne var?
  7. Ayasofya parası 1 tl kaç TL?
  8. Eski bir milyon Şimdi ne kadar?
  9. Türkçe Olimpiyatları ne zaman başlıyor?
  10. Ayasofya parası kaç adet basıldı?
  11. 15 Temmuz baskılı 1 tl ne kadara satılır?
  12. Arkasında Ayasofya olan 1 TL ne kadar?
  13. Ayasofya 1 TL ne kadar eder?

Türkçe Olimpiyatları 10 yıl parası kaç tane basıldı?

Toplam 2 bin adet basılan paralardan bin 200 tanesi satılmış. Kalan 800 adet hatıra paranın ise kısa süre içinde tüketileceği tahmin ediliyor.

Türkçe Olimpiyat parası ne kadar?

Mehmet Tüm'e verilen yanıtta, “Tedavülde 1 milyon adet Türkçe Olimpiyatları parası olduğu” belirtildi. Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan cevap metninde, “2017 yılı Ekim ayı sonu itibariyle tedavülde toplam 1.468.707.512 adet 1 Türk Lirası bulunmaktadır.

Olimpiyat parası ne kadar basıldı?

Darphane, tedavülde 1 milyon adet 'Türkçe Olimpiyatları' madeni parası olduğunu açıkladı. 2012 yılında Gülen Cemaati'nin düzenlediği 'Türkçe Olimpiyatları'nın 10'uncu yılı nedeniyle basılan hatıra parasının arka yüzünde 'Türkçe Olimpiyatları' logosu bulunuyor.

Türkçe Olimpiyatları 10 yıl ne zaman?

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, 30 Mayıs - 14 Haziran 2012 tarihleri arasında Türkiye'de düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları.

Ayasofya parası 1 TL ne kadar?

Danıştay kararıyla müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya için üç tip özel para basıldı. Tedavüle giren para 1 TL değerindeyken, koleksiyonerlere yönelik gümüş para 185 TL, bronz para 55 TL'den satılacak.

1 liranın arkasında ne var?

Barış Kara tarafından tasarlanan 1 liranın ön yüzünde; Değeri, ay yıldız, basım yılı ve Rûmî motifi yer almaktadır. Arka yüzünde ise Türkiye Cumhuriyeti yazısı ve Mustafa Kemal Atatürk portresi bulunmaktadır.

Ayasofya parası 1 tl kaç TL?

Ayasofya parası fiyatları gümüş olan için 185 TL, bronz olan için ise 55 TL olarak belirlendi. 1 TL değerindeki ve üzerinde Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin bulunduğu tedavül para 24 Temmuz 2020 tarihinden itibaren piyasada bulunuyor.

Eski bir milyon Şimdi ne kadar?

Eski 6 sıfırlı 1 milyon TL'ler şu an günümüzün 1 TL'sidir. Ancak bu paraların değeri serisine göre değişiyor. Elimde bulunan S serisine ait 1 milyon TL az basıldığı ve nadir bulunduğundan değerli para kategorisine giriyor. Bugün bu çok sıfırlı 1 milyonun satış fiyatı 500 TL'dir.

Türkçe Olimpiyatları ne zaman başlıyor?

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, 30 Mayıs - 14 Haziran 2012 tarihleri arasında Türkiye'de düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları. Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen ve 3 kategoride toplam 20 yarışmadan oluşan olimpiyatlara, 135 ülkeden toplam 1500 yarışmacı katılmıştır.

Ayasofya parası kaç adet basıldı?

Açılış tarihine özel olarak koleksiyonerlere yönelik şekilde basılan Ayasofya parası gümüş olarak en fazla 5.000 adet, bronz olarak ise en fazla 10.000 adet şeklinde basıldı. 1 TL değerindeki Ayasofya parası Darphane Genel Müdürlüğü tarafından tedavüle sokuldu.

15 Temmuz baskılı 1 tl ne kadara satılır?

15 Temmuz gecesi şehit ve gaziler anısına bastırılan paralar kazanç kapısı haline geldi. Satışa sunulan 1 liralar 5,5 liradan, 20 liralar ise 165 lira alıcı buluyor.

Arkasında Ayasofya olan 1 TL ne kadar?

Danıştay kararıyla müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya için üç tip özel para basıldı. Tedavüle giren para 1 TL değerindeyken, koleksiyonerlere yönelik gümüş para 185 TL, bronz para 55 TL'den satılacak.

Ayasofya 1 TL ne kadar eder?

Danıştay kararıyla müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya için üç tip özel para basıldı. Tedavüle girecek para 1 TL değerindeyken, koleksiyonerlere yönelik gümüş para 185 TL, bronz para 55 TL'den satılacak.