Çilek kaç cm ara ile dikilir?

İçindekiler:

  1. Çilek kaç cm ara ile dikilir?
  2. Çilek hangi ayda Fidelenir?
  3. Çilek senede kaç defa ürün verir?
  4. Saksıda çilek kaç günde sulanır?
  5. Çilek hangi aylarda meyve verir?
  6. Açık kök çilek ne zaman ekilir?

Çilek kaç cm ara ile dikilir?

Bitkilerin sulanması önemli sorun yaratmaz. Kış dikiminin ikinci yılında ,teknik ve kültürel önlemlerin iyi alınması ,hastalık,zararlı ve yabancı otlarla iyi mücadele edilmesi halinde verim yaz dikimi kadar yüksek olabilir. Dikim sıra üzeri ve sıra arası 25 x 30 cm olmak üzere yapılır.

Çilek hangi ayda Fidelenir?

1- Yaz Dikimi : Frigo fidelerde temmuz-ağustos aylarında dikim yapılmaktadır. Frigo çilek fidesi ise aralık-ocak aylarında sökülerek temizlenen 2 derece de soğuk hava depolarında saklanmış olan fide tiplerindendir. Soğuk havadan çıkartılan frigo fideler bir gece suda bırakılmalıdır.

Çilek senede kaç defa ürün verir?

Yılda 7 kez toplanan yediveren cinsi çileğin aralık ayına kadar hasadı sürecek. 8 bin dönüm alanda 150 bin ton rekolteye ulaşılması beklenen çilek tarlada 3,5- 4 liradan alıcı buluyor.

Saksıda çilek kaç günde sulanır?

Çileklerinizi bahar aylarında 7-10 gün, yaz aylarında ise 4-5 gün aralıkla sulamalı veya damla sulamada, yağışlı günler hariç devamlı damlama sağlamalısınız.

Çilek hangi aylarda meyve verir?

Çilek meyvesi ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte yetişmeye başlıyor. İlkbahar aylarında genellikle satışa sunulan meyvelerden biridir. Çilek seven kişiler, ilkbahar aylarının gelmesiyle birlikte çilekleri tüketebiliyor.

Açık kök çilek ne zaman ekilir?

Dikim zamanı: Esas olanı sonbahar dikimidir. Bu suretle sonbahar ve kış yağmurlarından ve iyi geçen havalardan faydalanan çilek fideleri, ilkbahara kadar iyice köklenip gelişerek ilkbaharda çiçeklenip meyve verme gücüne erişirler.