UEFA Avrupa Ligi nasıl oluyor?

İçindekiler:

  1. UEFA Avrupa Ligi nasıl oluyor?
  2. UEFA Avrupa Ligi nasıl gidilir?
  3. UEFA Avrupa Ligi ilk kaç takım çıkıyor?
  4. UEFA kaç takım gidiyor?

UEFA Avrupa Ligi nasıl oluyor?

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön elemeye katılıp elenen 15 takım, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off elemelerine katılıp elenen 10 takım ve UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarındaki maçların tamamlanması sonucunda oluşacak puan durumunda 3. sırayı alan 8 takım olmak üzere toplam 33 takım UEFA Avrupa Ligi'ne geçiş yapar.

UEFA Avrupa Ligi nasıl gidilir?

UEFA Şampiyonlar Liginin ön eleme ve birinci eleme turunda elenen takımlar yeni turnuva olan UEFA Avrupa Konferans Ligine katılacaktır. UEFA Şampiyonlar Liginin ikinci ve üçüncü eleme turları ile play-off turunda elenen takımlar UEFA Avrupa Ligine katılacaktır.

UEFA Avrupa Ligi ilk kaç takım çıkıyor?

Takımlar: Ön eleme turu (16 takım): Bu turdan başlayan 16 takım. Birinci eleme turu (94 takım): Bu turdan başlayan 86 takım ve ön eleme turunu kazanan 8 takım. İkinci eleme turu (72 takım): Bu turdan başlayan 25 takım ve birinci eleme turunu kazanan 47 takım.

UEFA kaç takım gidiyor?

Türkiye, 2021-2022 sezonunda Avrupa'da 5 takımla temsil edilecek. Bu sezon Süper Lig'de alınacak sonuçlara göre 2 takım UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 takım UEFA Avrupa Ligi, 2 takım ise ilk kez düzenlenmeye başlayacak UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne gidecek.