Sözleşmeli Hemşire ne demek?

İçindekiler:

  1. Sözleşmeli Hemşire ne demek?
  2. Saglik personeli ataması ne zaman?
  3. 4 b li hemşire ne demek?
  4. Sözleşmeli atama ne demek?
  5. Süresiz sözleşmeli personel ne demek?
  6. 4B pozisyonu nedir?

Sözleşmeli Hemşire ne demek?

657 sayılı Yasa'nın 4/B maddesinde düzenlenen biçimiyle sözleşmeli personel olarak hemşire kadrosunda çalıştıklarını, hemşirelik görevi ile bağdaşmayan iş ve işlemlerin kendilerine yaptırılması. Hemşirelerin görev tanımı Hemşirelik Kanunu ve Hemşirelik Yönetmeliği ile belirlenmiştir.

Saglik personeli ataması ne zaman?

Sağlık Bakanlığı atama takvimine göre kura çekimi 30 Eylül Perşembe 2021 tarihinde yapılacak. Yapılacak kuranın yeri ve saati "https://yhgm.saglik.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Sağlık Bakanlığı personel alımı kura sonuçları 30 Eylül'de yapılacak olan kuranın ardından açıklanacak.

4 b li hemşire ne demek?

4B Kadro Statüsü Nedir? Kanunun değişmesiyle 4B kadro statüsü, kariyer meslek sahibi kişileri ilgilendirir. Kariyer meslek grubuna sahip kişiler olarak nitelendirdiğimiz ise; hemşire, mühendis, bekçi gibi mesleklere sahip vatandaşları kapsar.

Sözleşmeli atama ne demek?

Devlet Personel Başkanlığı ile Maliye ve Gümrük Bakanlığı'nın görüşleri alınarak ilgili kurumun teklifiyle, özel mesleki bilgiye gereksinim duyulduğunda veya yıllık programda geçici işlerde görevlendirilmek için sözleşme yapılarak geçici bir şekilde çalıştırılmasına karar verilen bir kamu hizmeti görevlisine sözleşmeli ...

Süresiz sözleşmeli personel ne demek?

Yani her sene bitiminde tekrardan bir sözleşme süresi anlaşması uygulanır. Eğer çalışılan kurumda bir sonraki sene için personel gereksinimi yoksa da tekrar bir sözleşme yapılmayabilir. İhtiyaç olması halinde ise her sene yeniden işe giriş çıkış yapılmaz.

4B pozisyonu nedir?

(B) grubu kadrolar ise; kariyer meslek olarak anılan meslekler dışında kalan diğer kadrolar olarak tanımlanmıştır. (Örneğin, mühendis, hemşire, sağlık memuru, teknisyen, veznedar, koruma ve güvenlik görevlisi, ambar memuru, VHKİ vb.)