TÜVTÜRK muayene süresi uzatıldı mı?

İçindekiler:

  1. TÜVTÜRK muayene süresi uzatıldı mı?
  2. 2021 araç muayene süreleri uzatıldı mı?
  3. Araç muayenelerinde erteleme var mi?
  4. Araç muayene açık mı?
  5. Araç muayeneden kaldı tekrar randevu alınır mı?
  6. Araç muayenesi 2 gün gecikirse ne olur?
  7. Araç Muayenesizlik cezası ne kadar?
  8. Araç muayenesi gecikme cezası ne kadar?
  9. Araç muayene olmadan satılır mı?
  10. Arabanın muayene olmadan satış yapılır mı?

TÜVTÜRK muayene süresi uzatıldı mı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, COVID-19 tedbirleri kapsamında araç muayene sürelerinin 30 Eylül'e kadar uzatıldığını açıkladı. ... Bu kapsamda, muayene süresi 3 Nisan-3 Temmuz tarihlerinde sona eren ve 17 Ağustos'a kadar muayenesi yaptırılamayan araçlar için söz konusu süre 30 Eylül'e kadar uzatıldı.

2021 araç muayene süreleri uzatıldı mı?

Muayene gecikme süreleri için bir sınır yok 31 Aralık 2021'e kadar geçerli yeni düzenlemenin tüm araç tipleri için geçerli olduğunu açıklayan TÜVTÜRK, gecikme süreleri için de bir sınır olmadığını duyurdu.

Araç muayenelerinde erteleme var mi?

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre kanundaki geçici maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren araç muayenesini 3 ay içinde gerçekleştiremeyen motorlu taşıt sahipleri, söz konusu sürenin bitiminden itibaren 45 gün içinde bu işlemi yaptırabilecek. Bu süreler gerektiğinde Bakanlıkça uzatılabilecek.

Araç muayene açık mı?

Koronavirüs tedbirlerindan muaf olan TÜVTÜRK, hafta içi olduğu gibi hafta sonu Cumartesi günleri de dahil olmak üzere haftanın yedi günü 08.30- 17.30 saatleri arasında hizmet vermeye devam etmektedir. TÜVTÜRK Pazar günleri ise kapalıdır.

Araç muayeneden kaldı tekrar randevu alınır mı?

Randevu ile çalışan muayene istasyonlarında muayene tekrarları randevu ile yapılır. Muayene tekrarlarının randevuları öncelikli olarak verilir. Araç sahibinin talep etmesi halinde aynı gün için muayene tekrarı randevusu verilir.

Araç muayenesi 2 gün gecikirse ne olur?

Aracın muayenesi 1 gün de gecikse 10 gün de gecikse araç, muayene geçerlilik tarihinin bittiği günden itibaren araç muayene cezasına tabiidir. Yani araç muayenesi 1 gün bile gecikse gecikme cezası ödenir.

Araç Muayenesizlik cezası ne kadar?

Yeni düzenlemeye göre, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 205,08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14,36 TL ödeyecek. 5 yıl muayeneye gelmeyen bir ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1.062,71 TL yerine 74,68 TL olacak.

Araç muayenesi gecikme cezası ne kadar?

Yeni düzenlemeye göre, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 205,08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14,36 TL ödeyecek. 5 yıl muayeneye gelmeyen bir ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1.062,71 TL yerine 74,68 TL olacak.

Araç muayene olmadan satılır mı?

Çekme belgeli taşıtlar hariç, muayene süresi biten taşıtların satışının gerçekleşmesi mümkün değildir. Muayenesiz araç satışı yapılabilmesi için aracın çekme belgesine sahip olması gerekir. Trafikte çekilen araçların satışı noter eşliğinde gerçekleşebilir.

Arabanın muayene olmadan satış yapılır mı?

Araç satışı içinde bu durum geçerlidir. Ancak 2021 yılında dahi muayenesi olmayan aracın satışı noter üzerinden yapılamamaktadır. Onun içinde gerekli ücreti ödeyerek aracınızın muayenesini yaptırmanız gerekir. Tabi sadece araç satışı için muayeneye bakılmaz.