Kalan kek buzluğa konur mu?

İçindekiler:

  1. Kalan kek buzluğa konur mu?
  2. Yenilmeyen kek nasıl değerlendirilir?
  3. Kuru kekten ne yapılır?
  4. Artan kek hamuru nasıl saklanır?
  5. Dondurucuya kek nasıl konur?
  6. Derin dondurucuya kek nasıl konur?
  7. Içi pişmemiş kek ne yapılır?
  8. Kuru olan kek nasıl yumuşatılır?
  9. Kakaolu kek topları nasıl yapılır?
  10. Kolay çikolata topları nasıl yapılır?
  11. Kek hamuru ertesi güne nasıl saklanır?
  12. Kek hamuru kaç günde bozulur?
  13. Pasta derin dondurucuya konur mu?
  14. Muffin dondurucuya konur mu?
  15. Pasta kreması buzluğa konur mu?
  16. Kek kalıbında kek neden pişmiyor?
  17. Kek kalıbında kek neden yanar?
  18. Islak kek sosunu neden çekmez?

Kalan kek buzluğa konur mu?

Pişmiş kek ve pasta çeşitlerini derin dondurucu içerisinde uzun süre gönül rahatlığı ile saklayabilirsiniz. İçindeki malzemelerin önemi olmakla birlikte klasik tarifle yapılmış bir keki dondurucuda 3 ay kadar hiç bozulmadan saklayabilirsiniz. Kuru pastalar için bu süre bir miktar daha uzayabilir.

Yenilmeyen kek nasıl değerlendirilir?

Bayatlayan ya da yenmeyen keklerinizi pratik yollarla değerlendirebilirsiniz.
  1. 1- Yaş pasta yapmak için kullanın. Kuruyan keklerinizi üzerine bir miktar süt dökün. ...
  2. 2- Cezerye yapın. ...
  3. 3- Kup yaparken kullanın. ...
  4. 4- Rulo pasta yapın. ...
  5. 5- Trüf yapın. ...
  6. 6- Ayçöreği yapımında kullanın.

Kuru kekten ne yapılır?

İşte bayatlayan keklerin değerlendirilebileceği yollar:
  1. Yaş pasta yapımında: Çok kurumamış kekler biraz sütle ıslatılıp çikolata sosu, krema gibi yardımcı malzemeler eklendikten sonra pasta keki olarak kullanılabilir.
  2. Yalancı cezerye yapımında: Rendelenip sotelenmiş havucun içerisine ufalanmış bayat kek eklenir.
Daha fazla öğe...•BE

Artan kek hamuru nasıl saklanır?

Pişmemiş kek hamuru içerisinde süt, yumurta gibi malzemeler bulundurduğu için çabuk bozulabiliyor, bu nedenle buzlukta saklanmıyor. Ancak pişmiş ve soğuduktan sonra dilimlenmiş keklerinizi kilitli buzdolabı torbası ya da buzdolabı poşetinin içerisinde bekletebilirsiniz.

Dondurucuya kek nasıl konur?

Buzluktan sonra kekin çözülmesi için buzdolabının alt kısmına geçirilmesi ve kendi kendine çözülmeye bırakılması gerekir. Daha sonrasında dolaptan da çıkarılıp oda sıcaklığında biraz daha bekletilip servise hazır hale getirilmesi önerilir.

Derin dondurucuya kek nasıl konur?

Oda sıcaklığına bırakılmış olan kek soğuduktan sonra bir özel bıçak yardımıyla dilimlenir. Dilimlenen kek daha sonrasında buzdolabı poşetleri ya da özel saklama kaplarının içerisine yerleştirildikten sonra dondurucuya koyulur. Saklama kabının ya da saklama poşetini kesinlikle hava almaması gerekiyor.

Içi pişmemiş kek ne yapılır?

Fırının sadece altını açın üst kısmını açmayın. Bu düşük ısıda kekinizi 15-20 dakika kadar pişirin. Bu şekilde üstü yanmayacak, altı ve içi pişecektir. Böylelikle hamur kalmaktan kekinizi kurtarmış olacaksınız.

Kuru olan kek nasıl yumuşatılır?

YAPILIŞI: 1. Kurumuş kekinizi nemli bir beze sararak orta sıcaklıkta fırına verin ve bez kuruyana kadar fırında tutun. 2. Çıkardığınızda kekiniz yumuşamış olacaktır.

Kakaolu kek topları nasıl yapılır?

Kek Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kekleri ufalıyoruz ve sütümüzü ekleyip yoğuruyoruz.
  2. Karışımımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz ve yuvarlak bir şekil elde ediyoruz.
  3. Eritilmiş çikolataya bulayıp çekilmiş cevizimize batırıyoruz. Afiyet olsun.
BE

Kolay çikolata topları nasıl yapılır?

Bisküvili Çikolata Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle büsküvimizi elimizle kırıyoruz, daha sonra azar azar süt ekliyoruz.
  2. Kalan malzemeleri ekleyip iyice karıştırıyoruz. Son olarak elimizle küçük toplar yapıp Hindistan cevizine batırıyoruz. Üzerlerine de kürdan batırdık mı tadımlıklarımız hazır! Afiyetler olsun!
BE

Kek hamuru ertesi güne nasıl saklanır?

Eğer klasik bir kek harcı yaptıysanız, harcın içerisine kabartma tozu, soda gibi kabartıcı malzemeler eklemeden, yine üzeri sıkıca kapalı bir şekilde buzdolabında 1-3 saat arası kadar bekletebilirsiniz. Bu süre aralığı kekinizi bekletmek açısından herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.

Kek hamuru kaç günde bozulur?

- Un,su,tuz ve maya ile yapılan hamur ise 3 gün dayanabiliyor. - 4. günden sonra ekşileşmeye başlıyor hamur. - Mayasız hamuru ister buzdolabında isterseniz de buzlukta 1 hafta saklayabilirsiniz.

Pasta derin dondurucuya konur mu?

PASTA: Taze pastayı kapalı bir kutuda derin dondurucuda uzun süre boyunca saklayabilirsiniz. Derin dondurucudan çıkardığınızda pasta ilk günkü tazeliğinde olacaktır.

Muffin dondurucuya konur mu?

Muffinler yaptıysanız kâğıt kalıplarından çıkarmadan da dondurucuda saklayabilirsiniz bunu yaparken de kekte olduğu gibi oda sıcaklığına kadar soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra buzdolabı poşeti ya da saklama kaplarının içerisine yerleştirip dondurucuya kaldırabilirsiniz.

Pasta kreması buzluğa konur mu?

Pastacı Kreması tarifimin ölçüleri x2 şeklinde arttırabilirsiniz ama kesinlikle azaltmanızı önermiyorum. Size fazla geleceğinizi düşünüyorsanız tam ölçü yapın soğuduktan sonra yarısını dondurucuya kaldırın. Buzdolabı poşetinde ya da hava almayan bir kap içinde dondurarak 3 ay kadar saklayabilirsiniz.

Kek kalıbında kek neden pişmiyor?

Kekin içerisinde çok fazla sıvı malzeme kullanırsanız, kek harcı cıvıklaşır ve pişirme esnasında iç kısım çiğ kalabilir. Bu yüzden tarif ölçülerinden fazla sıvı eklemesi yaptıysanız, aynı miktarda un veya kakao ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Bir diğer neden ise, gereğinden fazla kabartma tozu kullanmaktır.

Kek kalıbında kek neden yanar?

Fırını çok fazla ısıtıyor ya da çok fanlı pişiriyorsunuz Fırını tarifteki dereceden daha yüksek derecede çalıştırmak kekinizin hızlı pişmesini sağlamaz, tam tersine onun basık bir kek olarak size ulaşmasını sağlar. Aynı şekilde çok fanlı pişirirseniz kekiniz yanar.

Islak kek sosunu neden çekmez?

Islak kekin kıvamı diğer keklere nazaran daha sıvı kıvamlı bir kek olmalı. ... Çok büyük kek kalıbı ya da borcam kullanırsanız kekiniz ince olur. Çok küçük bir kalıpta yaparsanız da sosu tamamen içine emmez. Bu nedenle orta boylarda bir pişirme kabı kullanın ve öncesinde mutlaka fırınınızı ısıtmış olun.