Keçiboynuzu pekmezi nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Keçiboynuzu pekmezi nasıl kullanılır?
  2. Evde keçiboynuzu marmelatı nasıl yapılır?
  3. Hakiki keçi boynuzu pekmezi nasıl anlaşılır?
  4. Keçi boynuzu nasıl yapılır?
  5. Keçi boynuzu nasıl toz haline getirilir?
  6. Pekmezin iyi olduğu nasıl anlaşılır?
  7. Sert keçi boynuzu nasıl yumuşatılır?

Keçiboynuzu pekmezi nasıl kullanılır?

Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Tüketilir?
  1. Hazırladığınız doğal keçiboynuzu pekmezini ekmeğe sürerek tüketebilirsiniz.
  2. Aroma katmak için, keçiboynuzu pekmezini tahinle karıştırdıktan sonra da tüketebilirsiniz.
  3. Tat vermek için, çayınızın içerisine bir tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi damlatabilirsiniz.
Daha fazla öğe...

Evde keçiboynuzu marmelatı nasıl yapılır?

Peki evde keçiboynuzu pekmezi nasıl yapılır? Kurutulmuş keçi boynuzlarını iyice yıkayın, parçalara bölün ve ezin. Malzemeyi cam sürahiye alın ve üzerini geçene kadar suyla doldurulup 1-2 gün bekletin. Bekletme süresinden sonra sıvıyı bir tencereye alıp bir saat kadar kaynatın.

Hakiki keçi boynuzu pekmezi nasıl anlaşılır?

Doğallığını tespit etmek için bir bardağa pekmez alındıktan sonra üzerine su ilave edilmelidir. Su dökülme esnasında pekmezin rengi suya karışıyor ve rengini suya veriyorsa gerçek pekmezdir. Ancak suyu dökerken pekmez dipte kalıyor ise bu durumda şekerden yapılmıştır. Pekmez organik değildir.

Keçi boynuzu nasıl yapılır?

6 adet keçiboynuzunu kırarak parçalara ayırın ve kaynayan suyun içerisine atın. Tencerenin kapağını kapatarak 3 dakika kadar kısık ateşte tutun. Sürenin bitiminde tencereyi ocaktan alarak ağzı kapalı şekilde 20 dakika boyunca demlenmeye bırakın. Demlendikten ve ılıdıktan sonra karışımı, bir kavanoza süzerek aktarın.

Keçi boynuzu nasıl toz haline getirilir?

Sert olan keçiboynuzu, çekirdekleriyle birlikte çekilerek toz haline getirilir. İçerisindeki talaş kırıntıları bu çekirdekler sebebiyledir. Keçiboynuzunun toz haline getirilme işlemi için öncelikle keçi boynuzları kurutulur ve sırasıyla: dövme, öğütme, kavurma işlemlerinden geçirilir.

Pekmezin iyi olduğu nasıl anlaşılır?

Bir kaşık pekmezi bardağın içerisine alın ve üzerine su dökün. Eğer suyu dökerken rengini suya veriyor ve iyice karışıyorsa gerçek pekmezdir. Eğer suyu dökerken dipte bal gibi kalıyorsa şekerden yapılmış ve sahte pekmezdir.

Sert keçi boynuzu nasıl yumuşatılır?

Oldukça sert olan keçiboynuzu meyvesi, ılık suda bir süre bekletilip yumuşatılarak tüketilebileceği gibi, kaynamış suda beş-on dakika bekletilen keçiboynuzu süzülerek suyu da içilebilir.