Ücretsiz izin ne kadar alınabilir?

İçindekiler:

  1. Ücretsiz izin ne kadar alınabilir?
  2. Ücretsiz izin nasıl verilir?
  3. Doğum sonrası ücretsiz izin en az ne kadar alınır?
  4. Ücretsiz doğum izni 2 ay alınabilir mi?
  5. İşveren işçiyi kaç ay ücretsiz izne çıkarabilir?
  6. İşveren Pandemide işçinin onayi olmadan ücretsiz izne Çikarabilir mi?
  7. Kadın işçiye doğum izninin bitiminden sonra 18 aya kadar ücretsiz izin verilebilir mi?
  8. Özel sektörde ücretsiz doğum izni ne kadar?
  9. Ücretsiz izinde çıkış yapılır mı?

Ücretsiz izin ne kadar alınabilir?

108 inci maddenin (E) bendinde: " E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Ücretsiz izin nasıl verilir?

İşverenler talep eden personele ücretsiz olarak izin verebilir. İşverenler personele izin verdikten sonra izin türüne göre hareket etmektedirler. Bu izin türü ücretsiz olduğu zaman işveren işçiye maaş ödemez. İzne çıkan kişi bu süreyi maaş almadan tamamlar ve daha sonra iş başına geri döner.

Doğum sonrası ücretsiz izin en az ne kadar alınır?

a) Doğum yaptıktan sonra Devlet memurluğuna ataması yapılan kişiye, göreve başlaması kaydıyla isteği üzerine doğum sonrası sekiz haftalık sürenin veya yararlanması halinde yarım gün izin süresinin bitiminden itibaren yirmi dört aylık sürenin bitimini aşmayacak şekilde, aylıksız izin kullandırılacaktır.

Ücretsiz doğum izni 2 ay alınabilir mi?

Ücretsiz İzin: Örneğin doğum raporundan sonra 4 ay çalışmış bir kişi, isterse sonraki 2 ay ücretsiz doğum iznini kullanabilir. Ücretsiz doğum izninin, analık istirahat raporu bitiminden itibaren 6 aya kadar, yani 6 ay içinde kullanılması gerekmektedir. Bu süre sonunda izin hakkı ortadan kalkar.

İşveren işçiyi kaç ay ücretsiz izne çıkarabilir?

III- PANDEMİ SÜRECİNDE ÜCRETSİZ İZİN UYGULAMASI Bununla birlikte “Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç aylık süreyi geçmemek üzere işveren işçiyi tamamen veya kısmen ücretsiz izne ayırabilir.

İşveren Pandemide işçinin onayi olmadan ücretsiz izne Çikarabilir mi?

Yasal düzenlemeye göre işveren, çalışanlarını pandemi döneminde tamamen veya kısmen ücretsiz izne çıkartabiliyor. Bunun için çalışanın onayını alması da gerekmiyor. İşveren tarafından ücretsiz izne ayrılmak, çalışana haklı nedenle fesih hakkı vermiyor.

Kadın işçiye doğum izninin bitiminden sonra 18 aya kadar ücretsiz izin verilebilir mi?

(1) Kadın işçiye, analık izninin bitiminden itibaren isteği hâlinde altı aya kadar ücretsiz izin verilir. (2) Ücretsiz izin, üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinme hâlinde eşlerden birine veya evlat edinene verilir.

Özel sektörde ücretsiz doğum izni ne kadar?

b. Kadın işçinin ve üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen eşlerden birinin veya evlat edinen kişinin isteği doğrultusunda 16 haftalık yasal ücretli doğum izin süresinin bitmesinin ardından 6 aya kadar ücretsiz izin hakkı bulunmaktadır. Ayrıca bu süre yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmamaktadır.

Ücretsiz izinde çıkış yapılır mı?

İş Kanunu'na göre, normalde işveren işçinin yazılı rızası olmadan ücretsiz izne çıkartamaz. Çıkartırsa da işçi haklı fesih yaptığında kıdem tazminatını ödemek zorundadır.