Bazadan rutubet kokusu nasıl giderilir?

İçindekiler:

  1. Bazadan rutubet kokusu nasıl giderilir?
  2. Doğal ev kokusu nasıl yapılır?
  3. Kokulu çubuk nasıl kullanılır?
  4. Kokmus et kokusu nasıl çıkar?
  5. Dolap içindeki küf kokusu nasıl giderilir?
  6. Bozuk et kokusu nasıl anlaşılır?
  7. Evin kokusunu ne değiştirir?
  8. Eski mobilya kokusu nasıl giderilir?
  9. Evde lavanta kokusu nasıl yapılır?

Bazadan rutubet kokusu nasıl giderilir?

Eğer “Bazadan rutubet kokusu nasıl giderilir?” gibi bir soru soruyorsanız, yani kapalı bir nokta için çözüm arıyorsanız karbonattan yardım alabilirsiniz. Koku emen maddeler arasında yer alan karbonatı hava alan büzgülü bir poşetin içerisine koyup bazaya veya dolap içlerine yerleştirebilirsiniz.

Doğal ev kokusu nasıl yapılır?

Yapılışı:
  1. Cam şişenin içine 4 damla tarçın yağı, 1 damla okaliptüs yağı koyun.
  2. Bu karışıma misket limonundan 2 damla ilave edin.
  3. Son adım olarak bambu çubuklarını yerleştirdikten sonra şişeyi odanın en güzel köşesine yerleştirin. Bu ferahlatıcı koku bambu çubukları aracılığıyla tüm odaya yayılacaktır.

Kokulu çubuk nasıl kullanılır?

Bambu çubuklarının etkin kullanımı için öncelikle çubukların bir ucu ile kokuyu karıştırmanız gerekir. Eğer direk içine koyup beklerseniz çubuğun kokuyu çekmesi zaman alacaktır. Bir tarafı ile kokuyu iyice karıştırıp yarım saat o şekilde beklettikten sonra çubukları ters çevirmelisiniz.

Kokmus et kokusu nasıl çıkar?

Elma sirkesi ile suyu ağzı geniş bir kapta karıştırın ve bu kabı dolabınıza koyun. Kötü kokuların kısa sürede kaybolduğunu göreceksiniz. Çay bardağına bir miktar süt koyarak, hem et kokusu hem de dolaptaki diğer kokuları yok edebilirsiniz. Çünkü süt, çevresindeki kötü kokuları kendine çekme özelliğine sahiptir.

Dolap içindeki küf kokusu nasıl giderilir?

Sirkenin küf mantarlarını öldürücü etkiye sahip olması nedeniyle rutubetli yerlerin sirkeyle silinmesi de rutubet kokusunun ve lekelerin giderilmesinde etkilidir. Bunun yanında rutubet oluşan yerleri limon kolonyasıyla silmek de lekeleri giderici bir etki yaratacaktır.

Bozuk et kokusu nasıl anlaşılır?

- Öncelikle; eti koklama yöntemi sayesinde bozuk olup olmadığını anlayabilirsiniz. Koku gelmiyorsa et tazedir, asit bazlı ekşimsi bir koku burnunuzu rahatsız ederse etin bozuk olduğunu anlayabilirsiniz.

Evin kokusunu ne değiştirir?

Evinizin mis gibi kokması için hava filtresine birkaç damla çiçek yağı damlatın. Bu sayede evin içine giren hava, filtrenin önündeki çiçek kokularını evin her köşesine kadar yayacaktır. Çiçek yağlarında kimyasal ve sentetik maddeler bulunmaz. Tamamen farklı bitkilerin ve çiçeklerin özünden elde edilir.

Eski mobilya kokusu nasıl giderilir?

Eski mobilyalarınızda oluşan küf kokusunu uzaklaştırmak için plastik kaplarınıza sirke doldurabilir ve bu kapları sıkıca kapadıktan sonra delgeç ile kafalarını küçük küçük delerek bu kabı ihtiyaç duyduğunuz mobilyaların yanına ve altına yerleştirebilirsiniz.

Evde lavanta kokusu nasıl yapılır?

Lavantanın sakinleştirici ve ferah etkisi tüm evinizi sarsın, gece uykularınız rüyalara bulansın! Su dolu bir kabın içine biraz karbonat ekleyin ve karıştırın. Üzerine birkaç damla lavanta yağı damlatın ve tekrar karıştırın. Karışımı bir şişeye koyup güzelce çalkalayın ve ev yapımı lavanta kokunuza merhaba deyin!