HGS kartının hangi yüzü okutulur?

İçindekiler:

  1. HGS kartının hangi yüzü okutulur?
  2. HGS etiket kabı nasıl kullanılır?
  3. HGS yenileme nasıl yapılır?
  4. HGS kart plaka değişikliği nasıl yapılır?
  5. HGS kart mı yoksa etiket mi?
  6. Yeni HGS etiketi ne kadar?
  7. HGS geçiş kartı nereden alınır?
  8. HGS yenileme nerede yapılır?
  9. HGS kartımı kaybettim ne yapmam gerekiyor?
  10. OGS ile HGS arasında ne fark var?
  11. HGS kartı kaç araçta kullanılabilir?
  12. HGS plaka üzerine mi?
  13. HGS kart başka araçta kullanılır mı?

HGS kartının hangi yüzü okutulur?

HGS ETiKET Etiket sistemiyle çalışan HGS, tek bir şekilde kullanılabiliyor. Bu kartı aracın ön cam kısmına yapıştırdığınız zaman gişelerde otomatik okuma devreye girer. Yani bu etiketin elle okutulması gibi bir durum söz konusu değildir. Bu bakımdan satın alacağınız HGS Etiket'i ön camdan başka bir yere takamazsınız.

HGS etiket kabı nasıl kullanılır?

Araç Camına Zarar Vermeyen Yapıştırıcı HGS etiketi elinize ulaştığında arkasındaki yapışkanı sökmeden etiketi doğrudan kabın içine koyabilirsiniz. Daha sonra şeffaf HGS kabı tercihen dikiz aynasının altına, HGS etiketinin üzerindeki barkodu, kameraların kolay algılayabileceği bir açıyla yapıştırılır.

HGS yenileme nasıl yapılır?

Eskiden Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı daire ve ofislerden alınabilen HGS etiketleri artık PTT ve bankalar üzerinden rahatlıkla temin edilebiliyor. HGS etiketini yenilemek isteyenler en yakındaki PTT şubesine ya da hesaplarının olduğu herhangi bir bankaya giderek yenileme işlemlerini yapabilirler.

HGS kart plaka değişikliği nasıl yapılır?

Çünkü araç satış işlemleri sırasında HGS (Etiket) plaka değişikliği yapılmamaktadır. HGS Kart'larda ise durum farklıdır. Kredi kartı şeklindeki bu HGS Kart ile PTT Şubelerine giderek eski plakayı iptal edip, yeni aldığınız araç plakasına işletmeniz mümkündür.

HGS kart mı yoksa etiket mi?

hgs kullanıp aldığın aracı uzun süre değiştirmiyorsan etiket olan daha makul. yok herhangi bir sebeple hgs kullanıp araç değiştirmek zorundaysan kart almak daha makul.

Yeni HGS etiketi ne kadar?

PTT işyerleri tarafından satılan HGS ürünlerinden yapışkan tipi etiket bedeli 12,5 TL, kart tipi etiket bedeli ise 25 TL'dir. Müşterilerin satış esnasında etiket bedeline ek olarak bakiye de yüklemeleri gerekmektedir.

HGS geçiş kartı nereden alınır?

Ayrıca HGS bakiye yükleme ve otomatik HGS bakiyesi yükleme gibi işlemleri de yapmaktadırlar. HGS NEREDEN ALINIR? HGS'yi isteyen PTT şubelerinden isteyen anlaşmalı bankalar ve petrol ofislerinden alabilirler. PTT'de HGS ilk alım ücreti 5 TL olarak belirlenmiştir.

HGS yenileme nerede yapılır?

Eğer ilk defa HGS kart çıkartıyorsanız TC kimlik kartınız ve aracınızın ruhsatı ile PTT şubelerine ve anlaşmalı bankalara gidebilirsiniz. Ancak kartınızı yenilemek ve değiştirmek istiyorsanız PTT şubelerinde 5 TL işlem ücreti ve bunun yanında 30 TL bakiye yüklemeniz gerekmektedir.

HGS kartımı kaybettim ne yapmam gerekiyor?

Etiketim yıprandı/eskidi/kayboldu ne yapmalıyım? İlgili satış temsilciniz ile iletişime geçmeniz durumunda firmanıza yeni etiketler tanımlanacaktır.

OGS ile HGS arasında ne fark var?

Peki, OGS ve HGS arasındaki farklar nelerdir? OGS'nin açılımı Otomatik Geçiş Sistemi'dir ve araç içine yerleştirilen elektronik bir cihaz sayesinde köprü ve otoyollardan duraksamadan geçmeyi sağlar. ... HGS, açılımı Hızlı Geçiş Sistemi olan yeni sistemdir.

HGS kartı kaç araçta kullanılabilir?

PTT Genel Müdürü Osman Tural, ''Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) etiketiniz varsa nereden nasıl geçerseniz geçin, oradaki cihazlar okusa da okumasa da sizin herhangi bir şekilde cezai müeyyideye tabi olmanız mümkün değil'' dedi. HGS kartlarına 5 araç tanımlanabilecek.

HGS plaka üzerine mi?

HGS kart tipi ürünler için ürün iptal edilmeden plaka güncelleme işlemi gerçekleştirilerek, kart tipi HGS ürününü kullanmaya devam edebilirsiniz veya yeni bir plaka üzerine güncellenmeyecekse PTT merkezlerinden "Plaka Sıfırlama" işlemi yaptırarak ileride başka plakaya güncellemek üzere bekletebilir ve kartlarınızın ...

HGS kart başka araçta kullanılır mı?

Bunun da etkisi ile belirtmeliyiz ki araç sahipleri her araç için farklı HGS almalılardır. Aracınızdan birine almış olduğunuz HGS'yi başka araçlarda kullanmanız mümkün değildir. ... Yapılan araç takip sistemi ile kullanılan HGS etiketi ile araç plaka taraması yapılmaktadır.