3 iplik sweat ne demek?

İçindekiler:

  1. 3 iplik sweat ne demek?
  2. 3 iplik eşofman nedir?
  3. 30 70 10 üç iplik ne demek?
  4. Kompak penye kumaş nedir?
  5. Pamuk gabardin kumaş yazın giyilir mi?
  6. 3 iplik polar ne demek?
  7. Iplik Şardonsuz ne demek?
  8. Süprem kumaş ne demek?
  9. Kompakt penye ne demek?

3 iplik sweat ne demek?

Üç iplik Örme Kumaşlar, iki iplik örme kumaşlardan farklı şekilde zemin ve astar ipliğine ilave olarak üçüncü bir ipliğin (bağlama ipliği) örmeye katılımı ile üretilir. ... Bu kumaşlar daha ağır yapılı örme kumaşlardır.

3 iplik eşofman nedir?

Üç iplik kumaşlar, kiplik kumaşlar gibi, eşofmanda kalın kalın penye olarak sweetshirtlerde, ikiipliğe göre epey kalın, yumuşak ve bazıları şardonsuz düz, bazıları da iç yüzeyi şardonlanmış yani tüylendirilip pamuklu hale getirilmiş olarak bulunur. Hani böyle puf puf sweat eşofmanlar olur ya işte onlar gibi.

30 70 10 üç iplik ne demek?

İngilizcesi “Three Ply Fleece” olan Üç iplik Örme Kumaşlar, iki iplik örme kumaşlardan farklı şekilde zemin ve astar ipliğine ilave olarak üçüncü bir ipliğin (bağlama ipliği) örmeye katılımı ile üretilir.

Kompak penye kumaş nedir?

Kompakt iplikçilikte, ipliği oluşturan liflerin büyük bir çoğunluğu iplik yapısı içerisine daha iyi katıldığından, konvansiyonel ring ipliği ile karşılaştırıldığında daha az tüylü, daha düzgün yüzeyli, daha mukavemetli, uzama oranı daha yüksek ve daha sıkı iplik yapısı ortaya çıkmaktadır.

Pamuk gabardin kumaş yazın giyilir mi?

Çeşitleri vardır fakat gabardin deyince akla ilk olarak pamuklu veya ince yünlü sağlıklı bir kumaş olduğu gelebilir. Kalın ve tok duran bir kumaş olduğu için, daha çok mevsimlik kullanım için uygundur. Sentetik değildir, vücudu yakmaz ama kalın olduğu için sıcak tutar ve terletebilir, bu nedenle yazın tercih edilmez.

3 iplik polar ne demek?

Üç İplik Kumaş, İngilizcesi “Three Ply Fleece” olan Üç iplik Örme Kumaşlar, iki iplik örme kumaşlardan farklı şekilde zemin ve astar ipliğine ilave olarak üçüncü bir ipliğin (bağlama ipliği) örmeye katılımı ile üretilir.

Iplik Şardonsuz ne demek?

Şardon, metal tellerin kumaşın içine girerek ipliği oluşturan elyafların bir kısmını yüzeye taşıyarak tüylendirilmesi işlemime denir. Bu yöntem ile yüzeyi tüylendirilmiş efektli kumaşa şardonlu kumaş denir. ...

Süprem kumaş ne demek?

Piyasa anlayışına yönelik, tek plakalı olan yuvarlak biçimdeki örme makinelerinde, tek iğne yatağı üzerinde, tek iğne grubuyla üretilir. Süprem kumaş, kilitlerin yalnızca ilmek şeklinde sıralanması ile meydana gelen, düşük gramajlı ve pamuk ipliğinden imal edilen tek katlı olan örme kumaştır.

Kompakt penye ne demek?

Kompakt iplikçilik sistemi modifiye edilmiş bir ring iplikçilik sistemidir. Klasik ring iplik makinelerinde iplik üretirken oluşan eğirme üçgeninin dış kısmındaki lifler ya ipliğe dahil olmayıp uçuntu halinde uzaklaşmakta yada yetersiz bir şekilde ipliğe dahil olmaktadır.