Görkem ismi ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Görkem ismi ne anlama gelir?
  2. Görken ne demek?
  3. Korkem nedir?
  4. Goktug ne demek anlami nedir?
  5. Türkiyede kaç tane Görkem var?
  6. Göktuğ ismi kuranda geçiyor mu?
  7. Türkiyede kaç Tuna var?
  8. Görkemli ne demek şaşalı?

Görkem ismi ne anlama gelir?

Görkem gösterişli ve göz alıcı ifadeleri içinde barındıran bir isimdir. Bunun yanı sıra heybetli ve ihtişamlı gibi terimleri de anlamları arasında barındırıyor. Oldukça güzel bir manaya sahip olan bu isim en çok tercih edilen isimler arasında da yer alıyor.

Görken ne demek?

Görkem isminin sözlük anlamı 1. Gösteriş, görünüş. 2.

Korkem nedir?

Gösterişli, göz alıcı, tantanalı, muhteşem.

Goktug ne demek anlami nedir?

Göktuğ, eski Türk devletlerinde Türk hakanlarına verilen bir sıfattır. Güçlü, zeki ve idare etme kabiliyeti olan kimse demektir. Bu isim bazı yerlerde savaşma anlamıyla da kullanılmıştır. Savaşma gücüne sahip olan kimseler Göktuğ olarak anılmıştır.

Türkiyede kaç tane Görkem var?

Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 29.651 tane Görkem ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 433 sırada. Yani Türkiye'de her 1,963 kişiden biri Görkem. İstanbul'da ise toplam 6.509 tane.

Göktuğ ismi kuranda geçiyor mu?

Merak edilen bu sorunun yanıtı ise; Göktuğ kelimesinin Kur'an içerisinde geçmediği şeklindedir. Bu kelimenin kökeni Arapça olmadığı için Kur'an içerisinde geçmemesi oldukça normaldir. Kur'an içerisinde geçmemesi bu ismin çocuklara konulmayacağı anlamına gelmez. Bu ismin konulmasının dinen bir sakıncası bulunmamaktadır.

Türkiyede kaç Tuna var?

Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 16.983 tane Tuna ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 439 sırada. Yani Türkiye'de her 1,963 kişiden biri Tuna. İstanbul'da ise toplam 4.107 tane.

Görkemli ne demek şaşalı?

Görkemli ne demek şaşalı? Osmanlıca olan şaşa kelimesinin Türkçesi görkem ve debdebedir. Görkemli kelimesi övgü, debdebe ise eleştiri için dile getirilir. Birisine görkemli, ihtişamlı ya da gösterişli demek için kelimenin sonuna ''lı'' eki getirilir.