MS belirtileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. MS belirtileri nelerdir?
  2. EMES hastalığı geçici mi?
  3. MS hastalığı nasıl oluşur?
  4. Gebelikte MS neyi etkiler?
  5. MS hastalığı ilerler mi?
  6. MS hastalığı tamamen tedavi edilebilir mi?

MS belirtileri nelerdir?

MS atakları belirtiler ise;
  • Yorgunluk.
  • Vücudun değişik bölgelerinde özellikle gövdede, yüzde, kollar ya da bacaklarda uyuşukluk, karıncalanma, güçsüzlük.
  • Denge ya da yürüme bozukluğu.
  • Dilde peltekleşme gibi konuşma bozuklukları
  • Mesane ve bağırsak problemleri.
  • Baş dönmesi.
  • Görmede bulanıklık.
Daha fazla öğe...

EMES hastalığı geçici mi?

Multipl sklerozun sebebi bilinmiyor. Multipl skleroz hastalığın başında teşhiş edilmesi zor bir hastalıktır çünkü genellikle belirtileri gelip geçicidir ve bazen aylarca görünmeyebilirler.

MS hastalığı nasıl oluşur?

Yorgunluk, kaslarda güçsüzlük, düzgün yürüyememe ve görme bozuklukları gibi belirtilerle ortaya çıkan Emes Hastalığı diğer adıyla Multiple Skleroz; bir merkezi sinir sistemi hastalığıdır.

Gebelikte MS neyi etkiler?

Hamilelik sırasında, hormonal etkiler, artan proteinler ve doğal bağışıklık zayıflaması nedeni ile MS genellikle iyi gider. Doğum sonrası bu etkiler tersine döner ve özellikle doğum sonrası 3-6 aylar arası MS alevlenmesi riski artmaktadır. Bu süreç içerisindeki alevlenmeler genellikle uzun dönemde sakatlık bırakmaz.

MS hastalığı ilerler mi?

MS hastalarının yüzde 75- 80'inde hastalık tekrarlayıp düzelen bir yapıda ilerler. MS hastalığının bu çeşidinde hastalar genellikle kendilerid e farkına varmadan uzun bir dönem MS atakları geçiriyorlar ve kendiliğinden düzelebiliyorlar. Yani bu MS tipinde hastalık ATAK – İYİLEŞME – ATAK – İYİLEŞME şeklinde ilerler.

MS hastalığı tamamen tedavi edilebilir mi?

MS hastalığın tam tedavisi bulunmamaktadır. MS ataklarını ve olağan atakların etkilerini azaltmaya yönelik tedaviler uygulanmaktadır. Sürekli MS atağı geçiren hastalara atakları %30-40 oranında önleyen koruyucu tedaviler (aşı) uygulanır. Ayrıca bu koruyucu tedavi, atak sonrası engelli kalma riskini de azaltır.