En iyi baklava şerbeti nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. En iyi baklava şerbeti nasıl yapılır?
  2. Tatlının şerbeti Şekerlenmemesi için ne yapmalıyız?
  3. Baklavanın şerbeti az gelirse ne yapmalı?
  4. Baklava şerbetinin Şekerlenmemesi için ne yapmak gerekir?
  5. Şekerlenen baklava için ne yapılır?
  6. 1 tepsi baklavaya ne kadar şerbet gider?
  7. Baklava şerbeti dökülmeden nasıl saklanır?
  8. Şerbete limon yerine ne konulabilir?
  9. Şerbete limon olmazsa ne olur?

En iyi baklava şerbeti nasıl yapılır?

Sizi yarı yolda bırakmayacak baklava şerbeti yapımı adım adım şöyledir:
  1. Tencere ocağa konulur.
  2. Bir tepsi baklava için 4 bardak şeker ve 4 bardak su hazırlanır.
  3. Oda sıcaklığındaki içme suyu ve şeker tencereye eklenir.
  4. Bu karışım şeker eriyene kadar tahta bir kaşık yardımı ile karıştırılır.
  5. Ocak orta ateşte açılır.
Daha fazla öğe...

Tatlının şerbeti Şekerlenmemesi için ne yapmalıyız?

Limon suyunu şerbete ocağı kapatmadan biraz önce eklemelisiniz. Limonu ekler eklemez tencereyi ocaktan alırsanız şerbetiniz yine şekerlenir. Şerbetin kıvamının çok akışkan ya da çok koyu olmaması da çok önemli. Tatlınıza çok akışkan bir şerbet dökerseniz şerbeti hemen içine çekip hamurlaşabilir.

Baklavanın şerbeti az gelirse ne yapmalı?

Şerbetinizi 20 dakikadan az bir süre kaynatırsanız şekerlenmenin de önüne geçmiş olursunuz. Aynı zamanda ekleyeceğiniz limon suyu da şerbetin şekerlenmesini engelleyecektir. Tatlının şerbeti çekmediği gibi durumlarda, tatlınızı fırında bir süre ısıtabilirsiniz.

Baklava şerbetinin Şekerlenmemesi için ne yapmak gerekir?

Baklavanın şekerlenmemesi için yufkaların taze ve incecik olmasına özen gösterin. Şerbetini hazırlarken tüm şekerin erimesine dikkat edin. Çok sıvı ya da çok koyu kıvamlı bir şerbet değil, kıvamlı bir şerbet hazırlayın. Şerbetin içerisine limon tuzu ya da limon ilave edin.

Şekerlenen baklava için ne yapılır?

Baklavanız şekerlendiyse, sıcak su dolu bir kabın içine baklava tepsinizi yerleştirip ısıtabilirsiniz. Ama içine su kaçmamasına özen gösterin. Ayrıca aynı ölçüde az miktar şerbet hazırlayarak kaynar olarak baklavanın üzerine döküldüğünde şekerlenen baklavanız çözülecektir.

1 tepsi baklavaya ne kadar şerbet gider?

Orta boy bir tepsi baklava için en uygun şerbet 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı sudan hazırlanan bir şerbet oluyor. Daha büyük bir tepside şerbetinizi hazırlıyorsanız 1 bardak daha arttırarak 4 su bardağı toz şekere 4 su bardağı su şeklinde de yapabilirsiniz.

Baklava şerbeti dökülmeden nasıl saklanır?

Henüz şerbet dökmediğiniz baklavaları ise serin ve kuru bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Şerbetli baklavanın tadı sıcak havalarda çabuk bozulup, şekerlenip kıtır kıtır olacağından, yaz aylarında yiyeceğimizden fazla baklava yapmamalı, yaptıysak da odanın kuru ve serin yerinde bekletmelidir.

Şerbete limon yerine ne konulabilir?

Limon suyunu şerbetin içerisine eklerken dikkat etmeniz gereken nokta ise şerbetin tamamen su kıvamında olduğu zamandır. Şeker, suyun içinde eridikten sonra şerbeti ocaktan almadan 2 – 3 dakika önce katın. Eğer limon suyu yoksa yerine 2 – 3 tane çok büyük olmamak şartıyla limon tuzu da ekleyebilirsiniz.

Şerbete limon olmazsa ne olur?

Şerbete limon suyu eklemeden olmaz. Zira limon suyu şerbetin kristalize olmasını engeller. Ayrıca limonu şeker ve su kıvama gelince eklemelisiniz. Yoksa şerbet ekşi bir tatta olacaktır.