Yedek subay teğmen mi?

İçindekiler:

  1. Yedek subay teğmen mi?
  2. Yedek subay takım komutanı nedir?
  3. 2021 Teğmen maaşları ne kadar?
  4. Yedeksubay maaşı ne kadar?
  5. Yedek subay takım komutanı ne iş yapar?

Yedek subay teğmen mi?

Subay alt sınıflamasında (general/üstsubay/subay/yedek subay) 'yedek subay' olarak anılırlar. Takım Komutanı, Batarya Subayı, Adestim Subaylığı gibi görevlerde bulunurlar. Bugün Türkiye'deki sistemde fakülte mezunları arasından seçilen ve Astsubay Kıdemli Başçavuş ile Teğmen arasındaki bir rütbedir.

Yedek subay takım komutanı nedir?

Takım komutanı Astsubay (çoğunlukla Kıdemli Üstçavuş ve üstü), Asteğmen, Teğmen veya Üsteğmen rütbesindedir. Bir subay tarafından komuta edilen en küçük birimdir. Bağımsız görev yapabilecek en küçük unsurdur. Temel olarak bir piyade takımı, takım karargahı, 3 piyade mangası ve tanksavar mangasından oluşur.

2021 Teğmen maaşları ne kadar?

Rütbelere göre subayların aldığı maaşlar şunlardır: 2021 yılı için asteğmen maaşları 7.000 TL'dir. 2021 yılı için teğmen maaşları 7.500 TL'dir. 2021 yılı için üsteğmen maaşları 7.800 TL'dir.

Yedeksubay maaşı ne kadar?

Yedek subaylık yapan kişiler 12 ay boyunca askerlik görevlerini yerine getirirler. TSK'da subay sınıfında çalışacakları için ve rütbeli oldukları için maaşları da merak edilir. Personelin evlilik, çocuk, eğitim durumuna göre maaşları değişebilir. Ancak yedek subay maaşları 2021 ortalama 8-9 bin TL seviyesindedir.

Yedek subay takım komutanı ne iş yapar?

Takım komutanı olarak başlıca göreviniz yedek subay okulunda aldığınız askeri eğitimler/bilgiler doğrultusunda, takımınızdaki askerleri eğitmektir. Yapılacak bir denetlemede bu askerlerden siz sorumlusunuzdur. Askerlerinizin sağlık durumundan, ailevi meselelerine kadar bilmeniz istenir.