Dünyada kaç dil konuşuluyor?

İçindekiler:

  1. Dünyada kaç dil konuşuluyor?
  2. Dünyada kaç tane yabancı dil vardır?
  3. Türkiye hangi dili konuşuyor?
  4. Dünyada kaç milyon kişi Türkçe konuşuyor?
  5. Kürtçe Dünyanın kaçıncı dili?

Dünyada kaç dil konuşuluyor?

Dünya üzerinde konuşulan ya da konuşanı az olsa da varlığını muhafaza eden toplam dil var. Ethnologue 'Languages of the World' (Dünyanın Dilleri) isimli internet sitesinin 2019 yılı için "Yaşayan diller" , "Dünyada kaç dil var?" alt başlıklarıyla yayınladığı makaleye göre dünya üzerinde dil yaşıyor.

Dünyada kaç tane yabancı dil vardır?

Son araştırmalara göre günümüzde 7 binin üzerinde dil aktif olarak kullanılıyor. Ve bunların da yüzde 90'ı 100 binden daha az kişi tarafından konuşuluyor. En fazla dil çeşitliliğine sahip olan kıta olan Asya'dan en az dil olduğu tahmin ediliyor. Avrupa'da konuşulan dil sayısı ise yaklaşık 260.

Türkiye hangi dili konuşuyor?

Türkçe Türkiye/Resmi dilleri

Dünyada kaç milyon kişi Türkçe konuşuyor?

Çalışmaya göre yeryüzünde toplam dil konuşuluyor ve Türkçe bu diller arasında dünya üzerinde kullanılan ilk 5 dil arasında yer alıyor.Dünyada yaklaşık 220 milyon kişi Türkçe konuşuyor. Bu da dünya nüfusunun ortalama yüzde 3'üne denk geliyor.

Kürtçe Dünyanın kaçıncı dili?

Dünyanın en büyük dijital sözlüğü Wikipedia, yeryüzünde konuşulan dillerin kelime hazinelerini araştıran bir veri yayınlandı. Binlerce dil arasında yapılan bilimsel araştırma açıklandı. Peki, Dünyanın en zengin dilleri arasında Kürtçe 13. sırada yer alırken Türkçe 20. sırada yer alıyor. İşte Dünyanın en zengin dilleri.