Müşavir nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Müşavir nasıl olunur?
  2. Müşavir kimdir?
  3. Mali Müşavirler hangi işleri yapar?
  4. Mali müşavir ile muhasebeci arasındaki fark nedir?
  5. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ne iş yapar?
  6. Mali müşavir nasıl bir meslek?
  7. 2021 mali müşavirlik sınavı ne zaman?

Müşavir nasıl olunur?

Mali müşavir olmak için üniversitelerin hukuk, siyasal bilimler, iktisat, maliye, muhasebe, işletme, bankacılık ve kamu yönetimi gibi bölümlerinde okumak gerekir. Mesleki yeterlilik sınavından sonra üç sene staj eğitimi görülmelidir. Eğitim ve staj sürecinin ardından mesleğe girilebilir.

Müşavir kimdir?

Maddesinin b fıkrasına göre gerçek ve tüzel kişilere ait işletmelerin muhasebe sistemlerini kuran; finans, mali mevzuat, muhasebe konularında destek veren; belgeye dayalı inceleme, denetim yapan; mali tablo ve beyanname konularında destek olan; yine bu işletmelerin tasdik işlemlerini yapan kişilere Yeminli Mali Müşavir ...

Mali Müşavirler hangi işleri yapar?

Mali müşavir, gerçek ya da tüzel kişilerin ve kurumların hesap bilgilerini düzenler, analiz eder, varlık, borç ve sermaye hesabı girişlerini yapar.

Mali müşavir ile muhasebeci arasındaki fark nedir?

Mesleğinde 10 sene geçirmiş serbest muhasebeci mali müşavirler (SMMM), yeterlilik sınavına girerek başarılı olurlarsa mesleki rütbe elde ederek yeminli mali müşavir (YMM) olurlar. ... Bu hakkı kazanan mali müşavirler serbest muhasebeci mali müşavir (SMMM) unvanını alır.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ne iş yapar?

Serbest muhasebeci mali müşavir (SMMM), şirket finansal bilgilerini analiz etmek, hizmet verdiği kurumun vergi vb. yasal yükümlülüklerini takip etmek ve finansal faaliyetlerinin kaydını tutmakla sorumludur.

Mali müşavir nasıl bir meslek?

Mali müşavir, firma ve işletmelerin mali -muhasebe işlemlerinde devlet adına görevlendirilen bir meslek dalıdır. Görevleri, tüzel ve gerçek kişiliğe sahip işletmelerin muhasebe işlemlerini yürütmek, mali tabloları hazırlamak, prosedürlerle ilgili rapor ve belgeleri işleme hazırlamaktır.

2021 mali müşavirlik sınavı ne zaman?

DUVAR - TÜRMOB'un Resmi Gazete'de yayımlanan duyurusuna göre, 2021'in üçüncü dönem serbest muhasebeci mali müşavirlik (SMMM) sınavları 27-28 Kasım'da Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılacak.