Kayısı reçeli ne kadar süre kaynatılır?

İçindekiler:

  1. Kayısı reçeli ne kadar süre kaynatılır?
  2. Marmelat kaç dakika kaynar?
  3. Kayısı reçeline limon sıkılır mı?
  4. Sert kayısıdan reçel nasıl yapılır?
  5. Kayısı marmelatı marmelatı nasıl yapılır?

Kayısı reçeli ne kadar süre kaynatılır?

Su kaynadıktan sonra üzerine kayısıları ilave edin ve kayısılar yumuşayıp, şeker koyu bir kıvam alıncaya kadar 30 dakika pişirmeye devam edin.

Marmelat kaç dakika kaynar?

Kayısılar yeterince yumuşadıktan sonra iyice blenderdan geçirin. Blenderdan geçen kayısı marmelatın üzerine yarım limon suyu döküp, karıştırın. 5 dakika kadar kaynatmaya devam edin.

Kayısı reçeline limon sıkılır mı?

Su kaynadıktan sonra üzerine kayısıları ilave edin ve kayısılar yumuşayıp, şeker koyu bir kıvam alıncaya kadar 30 dakika pişirmeye devam edin. ... Reçelin ocaktan inmesine 5 dakika kala üzerine limon suyunu da ekleyin.

Sert kayısıdan reçel nasıl yapılır?

Yıkanmış kayısıları ortadan ikiye bölün çekirdeklerini çıkartın. Altı çok kalın olmayan bir çelik tencereye bir sıra kayısı bir sıra şeker halinde kayısı ve şekeri yerleştirin. Ayıkladığınız tatlı iç bademleri de tencereye ekleyin. Tencerenizin ağzını kapatıp akşama kadar (10-12 saat)kayısıları şeker içinde bekletin.

Kayısı marmelatı marmelatı nasıl yapılır?

Kayısıları iyice yıkayın ve ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın. Çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları minik minik doğrayın. Derin bir tencerenin içerisine doğranmış kayısıları koyun, üzerine şeker, karanfil ve çubuk tarçını ilave edin. Kısık ateşte birkaç dakika karıştırın.