Hamilelikte burun kanaması hangi aylarda olur?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte burun kanaması hangi aylarda olur?
  2. Gebelikte neden burun kanar?
  3. Burunda kan pıhtılaşması neden olur?
  4. 2 trimester neler olur?
  5. Burun kanaması nasıl yakılır?

Hamilelikte burun kanaması hangi aylarda olur?

Hamilelikte burundan kan gelmesi olarak da tanımlanan burun kanaması, çoğunlukla gebeliğin ikinci trimesterında görülür.

Gebelikte neden burun kanar?

Hamilelik sürecinde bebeğin anne rahminde büyümeye başlamasıyla beraber, annenin vücudundaki kan basıncı da artar. Artan kan basıncı, özellikle ince ve yüzeysel kan damarları bu ani kan basıncı artışından olumsuz etkilenerek burun kanamaları, varis gibi sorunlara neden olabilir.

Burunda kan pıhtılaşması neden olur?

Burun kanamasına yol açan en sık etken direk buruna travmadır. Travma sonucunda burun veya nazal septumun kırılıp kırılmadığına bakılmaksızın kanama meydana gelebilir. Diğer önemli nedenler yüz travması, burunda yabancı cisim, burun veya sinüs enfeksiyonları ve kuru havanın uzun süre solunması şeklinde sıralanabilir.

2 trimester neler olur?

2. trimesterde bebek hareketleri fark edilir ve karın büyümesi fark edilir düzeye gelir. 2. trimester bittiğinde bebeğin saçları, parmak izleri, yutkunma ve emme gibi refleksleri oluşmuştur. Bebeğin boyu yaklaşık olarak 23 cm uzunluğuna gelmiştir. 3. trimesterde kadın en az 11 kilo almış olur.

Burun kanaması nasıl yakılır?

Burun kanamasını durdurmak için sık sık uygulanan yöntemlerin başında buz kompresi geliyor. Bir poşete ya da kağıda sarılan buzlar, hem burnun üst kısmına hem de yanaklara konmalı ve 10 dakika bekletilmelidir. Kanama darbe sonucu gerçekleşmişse ağrı kesici özellikli merhemler ve kremler kullanılabilir.