La ilaha illallah anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. La ilaha illallah anlamı nedir?
  2. Kimin son sözü la ilahe illallah olursa o kişi cennete girer?
  3. Kelime-i şehadetin anlamı nedir kısaca?
  4. Kelime i tevhid nasıl söylenir?
  5. Kelime i Tevhid hangi durumlarda kullanılır?

La ilaha illallah anlamı nedir?

La ilahe illallah cümlesinin Türkçe anlamı 'Allah'tan başka ilah yoktur. ' anlamına gelmektedir. ... Bu doğrultuda La İlahe İllallah Muhammedür-Resulüllah cümlesinin anlamı ise 'Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed, Allah'ın elçisidir' anlamı üzerinden tabir edilir.

Kimin son sözü la ilahe illallah olursa o kişi cennete girer?

"buyurdu. Müslümanın ilk sözü "Lâilâhe illallah " olduğu gibi, son sözü de bu olmalıdır. Zira Peygamber Efendimiz(s.a.s.): "Kimin son sözü "la ilahe illallah" olursa cennete girer." 3 buyurmuştur. Bu nedenledir ki geleneğimizde ölmek üzere olan kimseye kelime-i tevhid telkin edilir.

Kelime-i şehadetin anlamı nedir kısaca?

Türkçe anlamı şudur: Ben tanıklık ederim ki, (Yani görmüş gibi bilirim ve bildiririm ki) Allah'tan başka İlah yoktur. Ve yine tanıklık ederim ki, Muhammed Onun kulu ve elçisidir. . ... La ilâhe illallah, Allah'tan başka İlah yoktur anlamına gelen Arapça bir ibaredir.

Kelime i tevhid nasıl söylenir?

Kelime-i şehadet "Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü" biçiminde okunur. Kelime-i tevhidin Türkçe karşılığı ise "Allah'tan başka tanrı yoktur, Hz Muhammed Allah'ın elçisidir" biçiminde çevrilir.

Kelime i Tevhid hangi durumlarda kullanılır?

İslam dini ile şereflenecek olan kimsenin ilk vazifesi sayılan kelime-i tevhid veya kelime-i şehadet, yeni doğan bir bebeğin kulağına fısıldandığı gibi ölüm döşeğinde olan kimsenin de dilinde yer alır. Ayrıca zikir olarak günlük hayatta da kullanılabilir.