Spiral ilk ay korur mu?

İçindekiler:

  1. Spiral ilk ay korur mu?
  2. Doğum kontrol spiral nasıl korur?
  3. Spiral taktırmak ne kadar?
  4. Spiral takıldıktan sonra ne zaman korumaya başlar?
  5. Spirali kimler kullanamaz?
  6. Spiral takıldıktan sonra ilk kontrol ne zaman yapılır?

Spiral ilk ay korur mu?

Spiral olarak bilinen rahim içi araçlar yüzde 98 oranında, altı yıl boyunca gebelikten koruyor. Ancak bu yöntem olası bir enfeksiyon riskine karşı daha önce bebek sahibi olmayan kadınlarda ilk tercih değil. Rahimde şekil bozukluğu olanlara ve daha önce dış gebelik geçirenlere de spiral önerilmiyor.

Doğum kontrol spiral nasıl korur?

Rahim İçi Araç (RİA) veya daha sık olarak spiral adı ile bilinen ve dünyada korunma tercihi olarak en sıklıkla kullanılan bu araçlar; hem spermleri öldürüp tüplere geçişlerini engelleyerek hem de her şeye rağmen tüplerde oluşan döllenmiş bir yumurtanın rahim içine yuvalanmasını önleyerek etki ederler.

Spiral taktırmak ne kadar?

Spiral taktırma fiyatı spiralin türüne göre değişmektedir.Normal spiral taktırma ücreti yaklaşık 250 tl iken,hormonlu spiral taktırma ücreti 7 TL civarındadır.

Spiral takıldıktan sonra ne zaman korumaya başlar?

Spiralin koruyuculu etkisi takıldığı anda başlar ve çıkarıldığı anda son bulur. Ülkemizde kullandığımız spirallerin ortalama 5- 10 yıl koruyuculuk süreleri vardır.

Spirali kimler kullanamaz?

Gebeler ya da gebelik şüphesi olanlar, adetleri aşırı ağrılı ve adet kanaması çok fazla olan kadınlar, rahminde veya diğer üreme organlarında kronik iltihap bulunanlar, rahminde veya diğer üreme organlarında şekil bozukluğu olanlar, rahminde veya diğer üreme organlarında kanser olanlar, kendisinin veya eşinin birden ...

Spiral takıldıktan sonra ilk kontrol ne zaman yapılır?

Kadınların gebelikten korunmak için taktırdığı spiralin 1 ay sonra mutlaka yerinde olup olmadığının incelenmesi gerekiyor. Çünkü bazen yerinde olsa bile kayabiliyor. Bu da kadının yoğun adet kanamaları yaşamasına neden oluyor.