Yoğurtla kek kabarır mı?

İçindekiler:

  1. Yoğurtla kek kabarır mı?
  2. Yoğurtla nasıl kek yapabilirim?
  3. Yoğurtlu cevizli kek nasıl yapılır?
  4. Kekin kuru olmaması için ne yapılmalı?
  5. Kek nasıl kabarır püf noktaları?
  6. Kakaolu kek yoğurtlu olur mu?
  7. Yogurtla ıslak kek nasıl yapılır?
  8. Cevizli kek yoğurtla yapılır mı?
  9. Kek fırında hangi katta pişer?
  10. Kekin kenarları neden kurur?
  11. Kek nasıl daha çok kabarır?
  12. Islak kek yoğurtlu olur mu?

Yoğurtla kek kabarır mı?

Yoğurtlu Kek Yapmanın Püf Noktaları Özellikle yumurta, yoğurt, kabartma tozu soğuk olmamalıdır. ... Çünkü kekin kabarması için şekerin tamamen erimiş olması gerekir. Un, kabartma tozu ve vanilyayı mutlaka eleyerek ekleyin. Çünkü un elenirken havalanır ve aynı zamanda kekin kabarmasını sağlar.

Yoğurtla nasıl kek yapabilirim?

Yoğurtlu Sade Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurtaları bir kaba kırın. Üzerine toz şeker ilave edin. ...
  2. Ardından üzerine yoğurt, vanilya ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  3. Kabartma tozunu da ekleyin. ...
  4. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza kek harcını aktarın. ...
  5. Pişince fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Yoğurtlu cevizli kek nasıl yapılır?

Cevizli Ve Yoğurtlu Yumuşak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Geniş bir kaba yumurta ve şeker konulur ve mikser yardımıyla iyice (3dk) karıştırılır.
  2. Yoğurdumuzu ve yağımızı ekleyip tekrar mikser ile karıştıralım.
  3. Son olarak un, vanilin ve kabartma tozu da eklenir mikserle karıştırılır.
  4. Kek kalıbımız güzelce yağlanır.
Daha fazla öğe...

Kekin kuru olmaması için ne yapılmalı?

Kaloriyi veya yağ içeriğini daha az yağ kullanarak azaltmaya çalışmayın; bunun yerine, yağ yerine elma püresi kullanmayı deneyin; bu da kekinizi nemli tutar ve yağ içeriğini azaltır. Yumurta beyazları da bir keki kurutabilir, bu yüzden tarifinizin gerektirdiğinden daha az yumurta beyazı kullanmayı deneyin.

Kek nasıl kabarır püf noktaları?

Unu eleyerek koymakta kekin kabarmasını sağlar. Un, kabartma tozu, şekerli vanilin gibi kuru malzemeleri mutlaka elekten eleyerek ekleyin. Elemek, unun havalanmasını sağlıyor. Böylelikle diğer malzemelerle daha kolay bütünleşiyor!

Kakaolu kek yoğurtlu olur mu?

Yoğurdun özellikle sulu kısımları kullanıldığı takdirde kek daha yumuşacık oluyor ve tam kıvamında kabarıyor. Yemelere doyum olmayacak bu kekin içerisinde bir de tatlıların vazgeçilmezi kakao var.

Yogurtla ıslak kek nasıl yapılır?

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? : Sıvı yağ ve yoğurt eklenip çırpmaya devam edilir. Kakao ve vanilya da eklenip iyice karıştırılır ve karışımdan 1 su bardağı ayrılıp, buzdolabına konur. Kalan harca un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirilir.

Cevizli kek yoğurtla yapılır mı?

Enfes Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Şeker ve yumurtalar beyaz olana kadar çırpılır. Yoğurt, sıvı yağ, un, kabartma tozu, vanilya eklenip çırpılır. En son cevizi ekleyip karıştırın önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir.

Kek fırında hangi katta pişer?

Kek fırının alt gözünde pişirmeye başlanmalıdır. Daha sonra pişmesine göre üste alınabilir. Kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırılır, kürdan tertemiz çıkarsa kek pişmiş demektir.

Kekin kenarları neden kurur?

Keki yumuşak veya kuru yapan malzemeler elbette süt ve yağ gibi ıslak malzemelerdir. Yumuşak kek yapmanın püf noktaları doğru miktarda yağ kullanmak ve pişirme süresini doğru bir şekilde ayarlamaktır. Yağı az gelen bir kek normalden daha kuru ve sert olur.

Kek nasıl daha çok kabarır?

Unu eleyerek koymakta kekin kabarmasını sağlar. Un, kabartma tozu, şekerli vanilin gibi kuru malzemeleri mutlaka elekten eleyerek ekleyin. Elemek, unun havalanmasını sağlıyor. Böylelikle diğer malzemelerle daha kolay bütünleşiyor!

Islak kek yoğurtlu olur mu?

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? : Yoğurtlu Islak Kek Tarifi için yumurta ve toz şeker köpürene kadar iyice çırpılır. Sıvı yağ ve yoğurt eklenip çırpmaya devam edilir. Kakao ve vanilya da eklenip iyice karıştırılır ve karışımdan 1 su bardağı ayrılıp, buzdolabına konur. Kalan harca un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır.