Iki yaş çocuğa nasıl davranmalı?

İçindekiler:

  1. Iki yaş çocuğa nasıl davranmalı?
  2. 2.5 3 yaş sendromu nedir?
  3. 3 yaş çocuğu neleri yapabilir?
  4. 2 yaşındaki bebek nelerden hoşlanır?
  5. 2 yaş çocuğu renkleri bilir mi?
  6. 2 yaş sendromu hangi ayda başlar?

Iki yaş çocuğa nasıl davranmalı?

  1. ENERJİSİNİ BOŞALTIN.
  2. ÇOCUĞUNUZU ENGELLEMEYİN.
  3. ÖFKESİNİ İFADE ETMESİNE OLANAK TANIYIN.
  4. HUZURSUZLUKTAN KAÇININ.
  5. BİR ŞEYİ YAPMAYA ZORLAMAYIN.
  6. SINIRLARINIZI BELİRLEYİN.
  7. KONTROL SİZDE OLSUN.
  8. 'HAYIR' KELİMESİNİ KULLANMADA SEÇİCİ DAVRANIN.
Daha fazla öğe...•BE

2.5 3 yaş sendromu nedir?

2-3 yaş dönemi bebeklikten çocukluğa geçiş dönemidir ve bu dönem aralığı çocuğun psiko-sosyal gelişiminde önemli bir yer tutar. “2 yaş sendromu” olarak bilinen ve 16-42 ay arasında görülen bu dönem, çocuk gelişimi için çok önemli olmakla birlikte çoğu ebeveyn için zorlayıcı bir süreç olmaktadır.

3 yaş çocuğu neleri yapabilir?

3 yaşından itibaren çocuk, oyun çağına girer. Motor becerileri de iyice gelişmiştir. Bilişsel, dil gelişimi de, ilerlemektedir. Sayı sayar, renkleri, kavramları öğrenir, soru sorar, benlik ve cinsiyet duygusu gelişmeye başlar.

2 yaşındaki bebek nelerden hoşlanır?

2 yaş çocuğu anneye çok düşkündür. Hep yanında ve güvende olmak ister. Evin içinde her an anneyi görmek ve her an birlikte olmak ister. Tüm bu özellikleri ile 2 yaş çocuğunda 2,5 yaşa doğru tutturmalarla agresif ve sıkılgan yanı ile 2,5 yaş çocuğu ile baş edebilmek oldukça güçtür.

2 yaş çocuğu renkleri bilir mi?

Çocuğunuzun farklı renkleri tanıma kabiliyeti, şekil, boyut ve doku arasındaki benzerlik ve farklılıkları fark etmeye başladığı 18 aydan itibaren gelişir. Temel renkleri öğrenmeden önce biraz süre gerekecek ancak çoğu çocuk en az 36 ay sonra renkleri isimlendirmeye başlayabilir.

2 yaş sendromu hangi ayda başlar?

Gelişim evrelerinden biri olan 2 yaş sendromu, çocukların bebeklik döneminden çıkıp kendilerini birey olarak kabul ettirmeye çalıştıkları dönemdir. Bireyselleşmenin ilk adımı olan ve 18. ile 36. aylar arasında görülen bu sendrom, hem çocuklar hem de ebeveynler için oldukça yorucu bir dönemdir.