Istirahat raporu parası ne zaman yatar?

İçindekiler:

  1. Istirahat raporu parası ne zaman yatar?
  2. Devlet raporun kaç gününü öder?
  3. 2 günlük rapor ücretini kim öder?
  4. 2 gün rapor alınca maaş kesilir mi?

Istirahat raporu parası ne zaman yatar?

İş Göremezlik Ödeneği Ne Kadar Sürede Ödenir? İş göremezlik ödeneğinden faydalanmak isteyen çalışanların SGK tarafından istenen şartları yerine getirmesi ve rapor iletmesi durumunda en geç 15 gün içinde ödemesi yapılıyor.

Devlet raporun kaç gününü öder?

Rapor parası ne kadar süre ödeniyor? SGK, raporlu olunan sürenin üçüncü gününden itibaren rapor parası ödemeye başlıyor. Bu durumda, 5 günlük rapor almış olan bir çalışana raporlu olduğu 3'üncü, 4'üncü ve 5'inci gün için toplamda 3 günlük rapor parası ödeniyor.

2 günlük rapor ücretini kim öder?

Ancak 2 günlük rapor alan bir çalışana rapor parası ödenmiyor. Bunun yanında, çalışanın iş kazası veya meslek hastalığı nedeniyle iş göremez durumda olması halinde, yani bu nedenle raporlu olması durumunda, raporlu olduğu bütün günler için rapor parası ödeniyor.

2 gün rapor alınca maaş kesilir mi?

Rapor alınan gün sayısı 3 ve üzeri sayılarda, aşağıda belirtilen kriterler dahilinde Sosyal Güvenlik kurumu rapor parası ödemektedir. 1 ve 2 günlük raporlar için ise ne SGK ne de işveren tarafından ödeme yapılmamaktadır. Bunun istisnası işverenin insiyatifi ile ödeme yapmasıdır.