Yaban mersini Türkiyede hangi bölgelerde yetişir?

İçindekiler:

  1. Yaban mersini Türkiyede hangi bölgelerde yetişir?
  2. Yaban mersini 1 dönüme kaç kilo verir?
  3. Yaban mersini fidanı kaç yaşında meyve verir?
  4. Yaban mersini nasıl pazarlanır?
  5. Yaban mersini ağacı iç Anadolu'da yetişir mi?
  6. Yaban mersini kac yilda yetisir?
  7. Yaban mersininin çekirdeği olur mu?
  8. Yaban mersini ile goji berry aynı mı?
  9. Yaban mersini nerelere satılır?

Yaban mersini Türkiyede hangi bölgelerde yetişir?

Yaban mersini, Türkiye'de en çok Giresun, Sürmene, Rize, Erzurum, Trabzon ve Uludağ'da yetişmektedir. Yaban mersini fundagiller familyasına sahiptir. Genellikle çok dallı ve odunumsu bir köke sahip olurlar. Yaban mersini sadece bir meyve olarak değil ayrıca yaprak kısımları çay olarak da tüketilir.

Yaban mersini 1 dönüme kaç kilo verir?

1 dönüm yaban mersini tarlasında dünya ortalaması 3,500 kg olup, dekar başına 250-400 adet fide dikimi yapılabilmektedir. 1 adet fidenin verimi türüne ve bakım şartlarına göre 7-15 kg arasında ürün vereceği varsayılarak 1 dönüm tarlada en az 1.000 kg en fazla 3.500 kg yaban mersini üretileceği hesaplanmaktadır.

Yaban mersini fidanı kaç yaşında meyve verir?

Yaban mersini fidanı için organik gübre kullanılması uygundur. Yaban Mersini Fidanı Kaç Yılda Meyve Verir? Tohumdan yetişen bir yaban mersini fidanı 4 ila 5 yaşlarına geldiğinde meyve vermeye başlamaktadır.

Yaban mersini nasıl pazarlanır?

Yetiştirmesi ve hasadı özen ister. Meyvelerin hasar görmemesi için elle hasat yapılması tavsiye edilmektedirlığın. Yaban mersini pazarlamasının kolay olabilmesi için en uygun yöntem, şoklama yapmaktır. Bu sayede meyve, besin değerini kaybetmez ve tazeliğini uzun süre muhafaza edebilir.

Yaban mersini ağacı iç Anadolu'da yetişir mi?

Özellikle Karadeniz'de yetişen yaban mersini, Artvin'den Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Sinop, Samsun, Zonguldak'a kadar yetişebiliyor. Hatta uygun koşullar İstanbul ve Bursa'da da görülüyor.

Yaban mersini kac yilda yetisir?

Yaban mersini meyvesinin ilaç ve gıda sanayisinde kullanıldığını ifade eden Polpumcu, "Meyve reçelde ve pasta sektöründe yaygın kullanılıyor. Göz tedavisi için üretilen ilaçlarda da kullanılıyor.Yetiştirdiğimiz fidanlar boyu 20 ila 25 santimken meyve vermeye başlıyor. Tam ürünü 5- 6 yılda veriyor.

Yaban mersininin çekirdeği olur mu?

Meyveleri 1.5-2 gram ağırlığında olup meyve rengi mavi siyah , meyve kabukları yumuşak , çekirdek sayıları ise daha azdır.

Yaban mersini ile goji berry aynı mı?

Goji Berry; 'berry' isminden de anlaşıldığı gibi çilekgiller ailesindendir. Yaban mersini, kiraz gibi kırmızı meyvelere benzer bir tadı olan bu meyve aslında Çin'de doğal olarak yetişen küçük meyveleri olan parlak turuncu-kırmızı çalı formunda bir bitkidir. ... Ayrıca Goji Berry besin değeri en yüksek olan meyvelerdendir.

Yaban mersini nerelere satılır?

Bilhassa büyük marketlerin hemen hemen hepsinin manav reyonlarında yaban mersini bulunmaktadır. Hatta çoğu semt pazarlarında da yaban mersini satılmaktadır. Yaban mersinini ayrıca internet üzerinden satın alabilirsiniz.