Evde pesto sos nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Evde pesto sos nasıl yapılır?
  2. Taze Fesleğen çayı nasıl yapılır?
  3. Kurutulmuş fesleğen nerede kullanılır?
  4. Fesleğen yemeklerde kullanılır mı?
  5. Taze fesleğen nerede kullanılır?
  6. Fesleğen bitkisi nasıl kullanılır?

Evde pesto sos nasıl yapılır?

Ev Yapımı Pesto Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yaprak yaprak ayıklayıp, bol suda yıkadığınız fesleğenleri kuruladıktan sonra incecik kıyın.
  2. Çıtırlık kazanması ve aromasının daha yoğun hissedilmesi için çam fıstıklarını yağsız tavada 2-3 dakika kadar kavurun.
  3. Parmesan peynirini rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Daha fazla öğe...

Taze Fesleğen çayı nasıl yapılır?

Fesleğen çayında taze fesleğen yaprağı kullanmak daha uygun olur, ancak taze fesleğen bulunamazsa kuru fesleğen de kullanılabilir. 1. 30 gr kadar taze fesleğen yaprağına 4 su bardağı sıcak su eklenir. 2. 15 dakika kadar demlenir, sonrasında süzülür ve içilir. Bu çaydan günde 2 bardak tüketilebilir.

Kurutulmuş fesleğen nerede kullanılır?

Kuru fesleğen en çok kırmızı ve beyaz et yemeklerinde kullanılır. Et, fesleğenle marine edildikten sonra daha lezzetli bir hale gelir. Bunun dışında ana yemeklerde ve sos yapımında sık sık tercih edilir.

Fesleğen yemeklerde kullanılır mı?

Fesleğen, pişirildiği zaman kokusunu ve tadını kaybeden bir bitkidir. Bu yüzden yemeklerde kullanılacaksa, yemek piştikten sonra en son servis aşamasında ekleyebilirsiniz. Kurutulmuş fesleğenin en yaygın kullanım şekli baharat olarak kullanılmasıdır.

Taze fesleğen nerede kullanılır?

Özellikle fesleğen soslu makarnanın yeri bir başkadır. Lazanya içerisinde ise taze veya kuru şekilde sos içerisinde aroma verici olarak kullanılır. Pesto sosun asıl malzemesidir ve pesto sosun asıl tadını veren malzemedir. Domates Soslarda da aynı şekilde sos içerisindeki aroma için kullanılır.

Fesleğen bitkisi nasıl kullanılır?

Fesleğen çiğ bir şekilde tüketilen bir besindir. Ancak pişirdikten sonra tüketmek de mümkündür. Stres, uykusuzluk gibi etkenlere karşı 1-2 adet fesleğen yaprağını çiğneyebilirsiniz. Eğer sade bir şekilde tüketmek istemiyorsanız yemeklere ve soslara, ince kıyılmış fesleğen serpiştirebilirsiniz.