Recep ayı nedir önemi?

İçindekiler:

  1. Recep ayı nedir önemi?
  2. Recep ayı zikirleri nelerdir?
  3. Recep ayının ilk günü neler yapılmalı?
  4. Recep ayının ilk günü ne zaman?
  5. Recep ayının ilk 10 günü hangi tesbih çekilir?
  6. Recep ayinda hangi tesbih çekilir?
  7. Üç ayların ilk gününde ne yapılır?
  8. Recep ayının ilk gecesinde hangi ibadetler yapılır?
  9. Recep ayının ilk Cuma gecesi ne zaman?
  10. Şaban ayı kimin ayıdır?
  11. Hangi günler oruç tutmak daha sevaptır?
  12. Oruç tutmanın fazileti nedir?
  13. Recep ayının 210 gününde hangi tesbih çekilir?
  14. Ilk on gününde hangi tesbih çekilir?
  15. Üç ayların başında ne yapmalı?
  16. Recep ayının ilk gecesi kılınacak namaza nasıl niyet edilir?

Recep ayı nedir önemi?

Recep ayı önemi nedir? Her yıl gelişi heyecanla beklenen nadide zaman dilimlerinden olan üç aylar bugün başlıyor. Üç aylar, ilahi rahmet ve mağfiretin varlık âlemini kuşattığı, müminlerin topluca ibadete yöneldiği aylardır. Yüce Allah'ın kulları için açtığı sonsuz lütuf kapılarının ilki Recep ayıdır.

Recep ayı zikirleri nelerdir?

RECEP AYININ HER ON GÜNÜNÜN ZİKİRLERİ 'Hayy ve Kayyûm (gerçekte tek diri ve her şeyin yegâne yöneticisi) olan Allah-u Te'ala'yı tesbih ederim!' 'Ahad ve Samed (tek ve ulu) olan Allah-u Te'ala'yı tesbih ederim!' 'Raûf (yaratıklarını çokça esirgeyici) olan Allah-u Te'ala'yı tesbih ederim!'

Recep ayının ilk günü neler yapılmalı?

RECEP AYININ İLK CUMASINDA NE YAPILMALI? Üç aylardan birincisi olan Recep Ayının ilk cuma gününde öğle ve ikindi arası yapılması tavsiye edilen 4 rekatlık bir namaz vardır. Bu namazın her rekatında 1 fatiha, 7 ayetel kürsi, 5 felak, 5 nas, 5 ihlas okunur.

Recep ayının ilk günü ne zaman?

Mübarek üç aylar Receb ayı ile başlıyor. Üç aylar Cumartesi günü ile başlayacaktır. 3 ayların ilk gecesi ise Recep ayının ilk gecesidir. Receb ayının ilk gecesi 12 Şubat Cuma gününü 13 Şubat Cumartesi gününe bağlayan gece idrak edilecektir.

Recep ayının ilk 10 günü hangi tesbih çekilir?

Üç aylarda çekilen tesbih ve zikirler:
  • - Üç aylar boyunca her gün, 1100 defa 'La İlahe İllallah', 100 defa da 'Muhammedeürresullullah' denir.
  • - Recep ayına girerken 'Allahümme bârik lenâ fi Recebe ve Şa'ban, ve belligna Ramazan' zikri çekilir.
  • - Recep ayının ilk 10 günü 100 defa 'Sübhana'llahi'l-hayyil-kayyum'
Daha fazla öğe...

Recep ayinda hangi tesbih çekilir?

Bazı vatandaşlar recep ayının ilk günü girince 111 defa ''Allahümme Salli Ala Muhammed'' diye Peygamber Efendimize salat-ü selam getirirler. Daha sonra 1660 defa ''Ya Allah'' diye tesbih çekilir. Üç aylar boyunca her gün 1100 kere ''La İlahe İllallah'', 100 kere de ''Muhammedürresulullah'' diye bu tesbihe devam edilir.

Üç ayların ilk gününde ne yapılır?

Üç aylar boyunca her gün 1100 kere ''La İlahe İllallah'', 100 kere de ''Muhammedürresulullah'' diye bu tesbihe devam edilir. Bu ayda, mümkün olduğu kadar Hatm-i Enbiya yapmalı ve oruç tutmalıdır. Üç aylarda her gün başında ve sonunda 7'şer Fatiha-i şerife okumak sureti ile 100 İhlas-ı Şerif de okunabilmektedir.

Recep ayının ilk gecesinde hangi ibadetler yapılır?

"Cibril (Aleyhisselam) 'in bana bildirdiğine göre; Receb'in ilk gecesi olduğunda her kim iftar anında (yemekten ve akşam namazından sonra) ilk rekatta Fatiha Suresi'ni, Ayete'l Kürsi'yi, Kadir Suresi'ni (İnna enzalna), İhlas Suresi'ni ve Felak-Nas surelerini birer defa okur (ve 2. rekatı da aynı şekilde kılarsa), Allah ...

Recep ayının ilk Cuma gecesi ne zaman?

Mübarek Üç aylar Cumartesi günü ile başladı. 3 ayların ilk gecesi ise Recep ayının ilk gecesidir. Receb ayının ilk gecesi 12 Şubat Cuma gününü 13 Şubat Cumartesi gününe bağlayan gece idrak edilecektir.

Şaban ayı kimin ayıdır?

Faziletli sayıldığı için ibadetler artırılır, günahlardan en azından saygıdan dolayı sakınılır ve Ramazan ayına hazırlık yapılır. Hadise göre Recep Allah'ın ayıdır, Şaban Peygamber Muhammed'in ayıdır, Ramazan da ümmeti'nin ayıdır.

Hangi günler oruç tutmak daha sevaptır?

Mübarek 3 ayların ikincisi olan Şaban ayında 13 14 ve 15. günler oruç tutmak çok sevaptır. Hicri ayların 13. 14. 15. günlerine Eyyâm-ı biyd günleri denir ve bu günleri oruçlu geçirmek oldukça faziletlidir.

Oruç tutmanın fazileti nedir?

Oruç tutmak, serbest radikallerin sebep olduğu hasarların giderilmesini sağlar, iltihabı azaltır ve kanser hücrelerinin yayılma hızının yavaşlamasına yardımcı olur. Oruç esnasında vücudu olumsuz etkileyen enfeksiyonlar azalır. Bağışıklık sisteminizi de geliştirerek sizi hastalıklara karşı daha dirençli hale getirir.

Recep ayının 210 gününde hangi tesbih çekilir?

“Allâhümme bârik lenâ fî recebe ve şa'bân ve belliğnâ ramazân vehtimlenâ bil-îmân ve yessirlenâ bil-Kur'ân.” Ardından yüz defa: Sübhânallâhil-Hayyi'l-Kayyûm. Recep Ayının İkinci On Gününde Okunacak Dua: “Allâhümme bârik lenâ fî recebe şa'bân ve belliğnâ ramazân vehtimlenâ bil-îmân ve yessirlenâ bil-Kur'ân.”

Ilk on gününde hangi tesbih çekilir?

RAMAZAN AYININ HANGİ GÜNLERİNDE TESBİH ÇEKİLMESİ GEREKİYOR? Ramazan ayının 1 ve 10. Günleri arasında günde 100 defa Ya Erhamerrahimin tesbihi çekilir. Bu tesbih (Ey iman edenlerin en merhametlisi) anlamına gelir.

Üç ayların başında ne yapmalı?

Bu ayda, mümkün olduğu kadar Hatm-i Enbiya yapmalı ve oruç tutmalıdır. 13,14 ve 15. günlerinde oruç tutanlar, bu sünnet-i şerifeyi yerine getirdiklerinden hastalıklardan şifa bulur. Üç aylarda her gün başında ve sonunda 7'şer Fatiha-i şerife okumak sureti ile 100 İhlas-ı Şerif okumak çok sevaptır.

Recep ayının ilk gecesi kılınacak namaza nasıl niyet edilir?

Kılınış şekli: Hâcet namazına şu niyetle başlanır: “Yâ Rabbî, beni, teşrifleriyle dünyâyı nûra gark ettiğin Efendimiz hürmetine, sevgili ayın Recebi şerîf hürmetine, feyz-i ilâhine, afv-ı ilâhine, rızâ-i ilâhine nâil eyle.