Östrojen eksikliğinde neler olur?

İçindekiler:

  1. Östrojen eksikliğinde neler olur?
  2. Östrojen hormonu nedir ne işe yarar?
  3. Östrojen hormonu eksikliği nasıl tedavi edilir?
  4. Östrojen hormonu en çok hangi bitkide var?

Östrojen eksikliğinde neler olur?

Östrojen, kemikleri güçlü tutmak için kalsiyum, D vitamini ve diğer minerallerle birlikte çalışır. Östrojen seviyeleriniz düşükse, kemik erimesi yaşayabilirsiniz. Tedavi edilmezse, kadınlarda düşük östrojen infertiliteye (kısırlık) yol açabilir.

Östrojen hormonu nedir ne işe yarar?

Östrojen hormonu eksik olan 25 ila 50 yaş arasındaki kadınlara genellik yüksek dozda östrojen verilir. Bu tedavi ile kemik kaybı, kalp – damar hastalıkları ve hormonal dengesizlik riskleri azalmaktadır.

Östrojen hormonu eksikliği nasıl tedavi edilir?

Östrojen hormonunun düşük olmasına bağlı olarak sağlık sorunları yaşayan kadınlara genellikle hormonal tedavi yöntemleri önerilmektedir. 25-50 yaş arası kadınlara genellikle oral, topikal, vajinal veya enjeksiyon yoluyla uygulanabilen östrojen takviyeleri reçete edilir.

Östrojen hormonu en çok hangi bitkide var?

Östrojen üreten bedenlerin sağlıklı bir cilt ve parlak bir görünümleri olduğunu unutmayalım. Bu nedenle soya fasulyesi, soğan, kuru fasulye, bezelye, mercimek, brüksel lahanası, zeytinyağı, ay çiçek yağı, susam, sarımsak, pirinç, ketentohumu, yerfıstığı, armut ve ahududu ve böğürtlenin evinizde özel bir yeri olsun!