Mide ekşimesi ve gaz neden olur?

İçindekiler:

  1. Mide ekşimesi ve gaz neden olur?
  2. Sürekli mide yanması neyin belirtisi?
  3. Mide yanması ve gaz nasıl geçer?
  4. Mide gazı için ne yapmalı?
  5. Sık sık osurmak neden olur?

Mide ekşimesi ve gaz neden olur?

Asitli mide salgısının yemek borusuna geri kaçmasıyla ortaya çıkan reflü de gaz sıkışmasına neden olan başka bir nedendir. Halk arasında mide ekşimesi olarak bilinen reflü hastalığı, asitli mide özsuyunun yemek borusuna geri kaçmasıyla ortaya çıkmaktadır.

Sürekli mide yanması neyin belirtisi?

Mide yanması, gastroözofageal reflü adı verilen bir hastalığın semptomudur. En kısa tanımıyla mide asidinin yemek borusundan yukarıya çıkmasından dolayı kaynaklanır. Bu durumdan kaynaklanan risk faktörleri, midede asit üretimini artıranların yanı sıra yemek borusuna asit reflüsüne izin veren yapısal sorunları içerir.

Mide yanması ve gaz nasıl geçer?

1 bardak su ekleyeceğiniz 1 çay kaşığı karbonat midedeki hidroklorik asidin etkisini azaltarak yanmanıza iyi gelecektir. Yemek yedikten hemen sonra içeceğiniz papatya ve meyan kökü çayı gıda asitlerini engelleyerek midede yanma oluşumunu engelleyecektir. Kekik çayı ise sindirimi kolaylaştırarak mideyi rahatlatır.

Mide gazı için ne yapmalı?

Mide problemleri için tercih edebileceğiniz diğer seçenekler ise; tarçın çayı, papatya çayı, zencefil, rezene ve kakule (yeşil çay içerisine ekleyerek, tüketilebilir.) olabilir. Ayrıca probiyotik takviyeler de mide gazı ve şişkinliğinin giderilmesine yardımcı olabilir.

Sık sık osurmak neden olur?

Diyabet, skleroderma, tiroid disfonksiyonu, ince bağırsakta aşırı bakteriyel çoğalma, irritabl bağırsak sendromu, divertiküloz gibi tıbbi durumlarınız varsa veya sedanter bir yaşam tarzınız varsa, aşırı gaz birikmesi de daha fazla sorun yaratır.