Muafiyet ne demek muafiyet ne demek?

İçindekiler:

  1. Muafiyet ne demek muafiyet ne demek?
  2. Muafiyet Kapsami ne demek?
  3. Muafiyet ne demek TDK?
  4. Muafiyet almak nedir?
  5. Görev Belgesi kimler alacak?
  6. Bireysel muafiyet ne demektir?
  7. Muaf tutuluyor ne demek?
  8. Bireysel muafiyet karari nedir?
  9. Bireysel muafiyetin şartları nelerdir?

Muafiyet ne demek muafiyet ne demek?

Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı 'muafiyet'tir. TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı 'ayrı tutulma, kendisine uygulanmama' anlamlarına gelen muafiyet, Türkçeye Arapçadan geçmiştir.

Muafiyet Kapsami ne demek?

Sigortada muafiyet, hasarın belli bir miktarını sigortalının kendisinin üstlenmesi anlamına gelmektedir ve daha çok kasko ile özdeşleşmiş bir terimdir. ... Oluşan hasar sigorta bedelinin belirlenen yüzdesini aşarsa, geçen kısım sigorta sahibine ödenir.

Muafiyet ne demek TDK?

Muaf; Bağışlanmış, affedilmiş.ayrı tutulmuş, ayrıcalık tanınmış.

Muafiyet almak nedir?

Kaskoda muafiyet, hasarın belirli bir miktarının sigortalı tarafından karşılanması halidir. Daha açık bir ifade ile; aracın sigorta bedelinin ya da hasarın belli bir yüzdesine kadar oluşan zararların sigortalı tarafından, üstünün ise sigortacı tarafından yüklenilmesidir.

Görev Belgesi kimler alacak?

29 Nisan Perşembe gününden itibaren muafiyetler kapsamında bulunan işyeri, fabrika, imalathane gibi yerlerde çalışan kişiler, e-devlet platformunda yer alan İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden “görev belgesi” başvurusunda bulunabilecek.

Bireysel muafiyet ne demektir?

Bireysel muafiyet, Rekabet Kurulu tarafından RKHK'nın 5. mad- desinde aranılan şartların varlığı halinde işbirliği uygulamalarının 4. madde hükümlerinin uygulanmasından muaf tutulmasına ilişkin ve- rilen karardır.

Muaf tutuluyor ne demek?

Muaf olmak herhangi bir durum karşısında ayrıcalık tanınmış, ayrı tutulmuş anlamına gelir. Örneğin, ''Bir vergiden muaf tutulmak' cümlesiyle açıklamak mümkündür. Başta yazılı kaynaklar olmak üzere aynı zamanda gündelik yaşam içerisinde de diyaloglarda kullanılmaktadır.

Bireysel muafiyet karari nedir?

Bireysel Muafiyet Bireysel muafiyet, Rekabet Kurulu tarafından RKHK'nın 5. mad- desinde aranılan şartların varlığı halinde işbirliği uygulamalarının 4. madde hükümlerinin uygulanmasından muaf tutulmasına ilişkin ve- rilen karardır.

Bireysel muafiyetin şartları nelerdir?

Bireysel muafiyet şartları Kanun 5. maddede aşağıdaki gibi sayılmıştır: “a) Malların üretim veya dağıtımı ile hizmetlerin sunulmasında yeni gelişme ve iyileşmelerin ya da ekonomik veya teknik gelişmenin sağlanması, b) Tüketicinin bundan yarar sağlaması, c) İlgili piyasanın önemli bir bölümünde rekabetin ortadan ...