Yetki belgesi ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Yetki belgesi ne işe yarar?
  2. Araç yetki belgesi Nedir?
  3. Ticaret Sicil Yetki Belgesi nasıl alınır?
  4. Araç Yetki Belgesi nasıl alınır?
  5. K1 * belgesi nedir fiyatları?
  6. Yetki belgesi eki nedir?
  7. Al sat belgesi nasil alinir?
  8. ATO dan yetki belgesi nasıl alınır?
  9. K belgesi almak için ne gerekiyor?
  10. K1 * belgesi ne kadar 2021?
  11. 2021 K2 Belgesi ne kadar?
  12. L2 belgesi kaç para?

Yetki belgesi ne işe yarar?

Yorumumuz: K1 belgesi, kamyon/kamyonet türü araç/araçlara sahip gerçek ve tüzel vergi mükelleflerinin ticari maksatlı taşımacılık faaliyetlerine verilen yetki belgesidir. Bu belgede esas olan husus, taşıtların yapmış olduğu taşımacılık faaliyetinin para kazanma amacıyla yapılıyor olmasıdır.

Araç yetki belgesi Nedir?

Yetki Belgesi Nedir? Ticari araçlar ile gerçek ve tüzel kişilere yolcu ve yük taşıması için çalışma izni veren ve Ulaştırma Bakanlığı'nın düzenlediği belgenin adıdır.

Ticaret Sicil Yetki Belgesi nasıl alınır?

Tüzel Kişilerin yetkililerini, temsil şeklini gösterir belgedir. Türk Ticaret Kanunu'nun 35/2.Maddesine Göre Düzenlenen Yetki Belgesi; Antalya Ticaret Sicili Müdürlüğü'ne hitaben yazılan dilekçede, “Şirket yetkilisini gösterir yetki belgesi talep ediyorum” ifadesinin bulunması yeterlidir. Dilekçe ile talep edilir.

Araç Yetki Belgesi nasıl alınır?

K belgeleri Ulaştırma Bölge Müdürlüklerinden , Ulaştırma Bölge Müdürlüğü bulunmayan il ya da ilçeler de ise Ticaret Odalarından alınabilir .

K1 * belgesi nedir fiyatları?

K1 yetki belgesi yurtiçinde, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla, ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür. ... "yıldızlı" K1 yetki belgesi ücreti 2.500,-TL'dır.

Yetki belgesi eki nedir?

1) Yetki belgesi eki taşıt belgelerine, eşya taşımaya mahsus ticari taşıtlar kaydedilir. 2) N1 ve N2 yetki belgesi eki taşıt belgelerine kaydedilecek taşıtlardan, asgari kapasiteyi sağlayacak sayıda özmal taşıtların ilk başvuru ve faaliyet süresince 20 yaşından büyük olmaması şarttır.

Al sat belgesi nasil alinir?

Bireylerin ikinci el satış belgesi alabilmesi için kurumlara başvurularını yapması gerekir. Bireyler belgeye sahip olmak istiyorsa, Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüklerine giderek başvurularını yapması gerekir. Yapılan başvurular kısa süre içinde cevaplanarak, kişilere belgeler teslim edilir.

ATO dan yetki belgesi nasıl alınır?

Ticaret Bakanlığı'nın öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) destekleriyle hayata geçirilen uygulamada, Ticaret Sicili belgelerini elektronik ortamda almak isteyen ATO üyeleri, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi'nin (MERSİS) https://mersis.gtb.gov.tr/ web adresi üzerinden giriş yaparak "Belge Başvuruları" ...

K belgesi almak için ne gerekiyor?

K1 VEYA K1* YETKİ BELGESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR (ŞAHIS)
  • DİLEKÇE.
  • BAŞVURU FORMU.
  • İMZA BEYANNAMESİ (NOTER ONAYLI ASIL OLACAK)
  • KİMLİK FOTOKOPİSİ
  • İKAMETGAH VEYA TAPU FOTOKOPİSİ VEYA KİRA KONTRATI FOTOKOPİSİ
  • ESNAF ODASI FAALİYET VE SİCİL BELGESİ (ASIL OLACAK) (SERMAYESİ EN AZ 10.000 TL OLACAK ŞEKİLDE DÜZENLENECEK)
Daha fazla öğe...

K1 * belgesi ne kadar 2021?

Buna göre, 2021 yılı içinde taşımacılık ve lojistik sektöründe düzenlenecek belgelerin ve idari para cezalarındaki yüzde 9,11 oranında artışa göre; C2 Yetki Belgesi 66.193,00 TL, L1 165.484,00 TL, L2 Yetki Belgesi 330.929 TL, K1 ve K2 Yetki Belgesi 16.547,00 TL olarak belirlendi.

2021 K2 Belgesi ne kadar?

K2 Yetki Belgesi Ücreti : 16,547TL. Toplam Yüklü Ağırlığı 3.500. Kg. geçmeyen araçlar için uygulanan %75 indirimli K2* Yetki Belgesi Ücreti: 4136TL.

L2 belgesi kaç para?

L2 Yetki Belgesi : 303.336-TL'den 330.929-TL'ye. Uyarma cezası : 90-TL'den 98-TL'ye. Taşıt Kartı Ücreti : 454-TL'den 495-TL'ye. Çekici ve Tanker Muayene Ücreti : 462-TL'den 503,86-TL'ye.