Hıçkırık için hangi ilaç?

İçindekiler:

  1. Hıçkırık için hangi ilaç?
  2. Inatçı hıçkırık nasıl olur?
  3. Cok hıçkırık nelere sebep olur?
  4. Hıçkırığın zararı var mı?

Hıçkırık için hangi ilaç?

Genelde uzun süreli hıçkırıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılan ilaçlar şunlardır: Baklofen, metoklopramid ve klopromazin. Boyna masaj yapmak, bu bölgede yer alan karotis adlı damarın rahatlamasına katkı sağlar. Bu sayede hıçkırık şikayetinden kurtulmak mümkün olabilir.

Inatçı hıçkırık nasıl olur?

Genellikle birkaç dakika içinde sonlanmasına rağmen bazen 48 saatten uzun sürer ki inatçı hıçkırık adını alır. Hızlı ve fazla yeme, alkol, baharat ve soda tüketimi, çok soğuk ve sıcak yeme, hava yutma (sakız çiğneme sonucu), stres gibi faktörler kısa süreli hıçkırıkların en sık rastlanılan nedenleridir."

Cok hıçkırık nelere sebep olur?

Hıçkırık nedenleri çoğunlukla psikolojik kaynaklıdır. Ani duygu değişimleri, heyecan, korku ve stres hıçkırığı tetikleyebilir. Bunun yanı sıra mide gazı, sıcak yiyecek ve içecekler, baharatlı besinler, alkol ve diyabet gibi toksik ve metabolik nedenler de hıçkırığa yol açabilir.

Hıçkırığın zararı var mı?

Diyaframın istemsiz kasılması olan hıçkırık, çeşitli hastalıklarla ilişkili olsa da genellikle zararlı değildir. Ancak nadiren bile olsa konuşma değişiklikleri, yeme veya uyku bozukluğu gibi sağlık sorunlarına neden olabilir.