Karayolları geçiş ücreti cezası nedir?

İçindekiler:

  1. Karayolları geçiş ücreti cezası nedir?
  2. Karayolları geçiş ücreti vergisi nereye ödenir?
  3. Karayolları geçiş ücreti 9155 nedir?
  4. Karayolları geçiş ücreti nasıl ödenir?
  5. HGS Kaçak geçiş nasıl ödenir?
  6. HGS geçmiş borç nasıl ödenir?

Karayolları geçiş ücreti cezası nedir?

Köprü ve otoyollardan ücret ödemeden geçiş yaptığı tespit edilen araç sahiplerine, 6001 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün Hizmetleri Hakkında Kanunun ilgili maddesine göre geçiş ücreti ödemeden giriş-çıkış yaptığı mesafeye ait geçiş ücretinin 4 katı tutarında idari para cezası verilecek.

Karayolları geçiş ücreti vergisi nereye ödenir?

Karayolları geçiş ücreti vergi dairelerinde ödenmektedir. Ayrıca e-devlet üzerinden de karayolları geçiş ücreti online bir şekilde ödenmektedir. Online bir şekilde ödeyebilmek için kredi kartı veya banka kartı gereklidir.

Karayolları geçiş ücreti 9155 nedir?

9155 vergi kodu, ücretli karayollarından geçen araçların ödemesi gereken vergiyi ifade eder. Ülkemizde HGS ve OGS gibi geçiş sistemleri ile bu vergilerin tahsili kolayca yapılır. Ancak usulsüz bir şekilde karayollarını kullanan araçların tespiti de yapılır ve otomatik sistemlerle vergilendirmeler yapılır.

Karayolları geçiş ücreti nasıl ödenir?

Geçiş İhlali Ödemeleri Nereye Yapılır? HGS ihlalli geçiş ödemelerini hesabına bakiye yükleyerek yapabilirsiniz: PTT HGS Bakiye Yükleme Sayfası anlaşmalı bankaların internet şubelerinden.

HGS Kaçak geçiş nasıl ödenir?

Borç kaydına ilişkin ödemeler T.C. Ziraat Bankası A.Ş. veya QNB Finansbank A.Ş. şubeleri ile bu bankaların internet bankacılığı sistemlerinden, igs.otoyolas.com.tr internet adresinden ihlalli geçiş sorgusu sonrasında “ödeme yap” seçeneği ile ya da OTOYOL A.Ş. Mobil Uygulaması telefona indirilerek yapılabilir.

HGS geçmiş borç nasıl ödenir?

Karayolları Genel Müdürlüğünün anlaşmalı olduğu bankalardan ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu bankalar; Ziraat Bankası, TEB, Yapı Kredi Bankası, HSBC, Türkiye Finans Katılım bankası, Vakıfbank, Denizbank, BBVA Garanti Bankası, QNB Finansbank, Halbank gibi bankalardan online olarak ödemenizi yapabilirsiniz.