Muhtasar beyanname ne zaman verilir?

İçindekiler:

  1. Muhtasar beyanname ne zaman verilir?
  2. Muhtasar beyanname verme süresi uzatıldı mı?
  3. Damga vergisi ne zaman verilir?
  4. KDV ne zamana kadar uzatıldı?
  5. Damga vergisi neye göre ödenir?
  6. Katma değer vergisinin en geç ne zamana kadar ödenmesi gerekir?

Muhtasar beyanname ne zaman verilir?

Beyanname Verme ve Ödeme Süreleri
Beyanname TürüVerilme Süresi
Katma Değer Vergisiİzleyen ayın 26'sı
Aylık Muhtasarİzleyen ayın 26'sı
Üç Aylık Muhtasar3 aylık dönemi izleyen ayın 26 ncı günü akşamına kadar verilir.
1. Dönem 26 Nisan,
49 satır daha

Muhtasar beyanname verme süresi uzatıldı mı?

Gelir İdaresi Başkanlığınca yayımlanan 8 Temmuz 2021 tarihli ve 136 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile 26 Temmuz 2021 günü sonuna kadar verilmesi gereken Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme ...

Damga vergisi ne zaman verilir?

Kişiler ve kurumlar arasında yapılan anlaşma ve işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan bir vergidir. Damga vergisi, aylık ödenir. Beyannamesi ise, izleyen ayın 23. günü, vergi olduğu zaman verilir, izleyen ayın 26. gününde de ödenir.

KDV ne zamana kadar uzatıldı?

Bazı Mal ve Hizmetlere Uygulanmakta olan KDV oranları %18'den %8'e, Bazı Mal ve Hizmetlere Uygulanmakta olan Katma Değer Vergisi Oranları ise %8'den %1'e indirimli KDV uygulaması 30.09.2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

Damga vergisi neye göre ödenir?

Damga vergisinin iki şekilde ödenmesi mümkündür. Bunlardan birine 'Nispi Ödeme' denir ve binde 8,25 olarak hesaplanır. ... Şayet sözleşmede değer belirtilmemişse damga vergisi maktu alınır, değer varsa nispi alınır. Damga vergisi basılı biçimde damga konulması, makbuz şeklinde veya istihkaktan mahsup edilerek ödenir.

Katma değer vergisinin en geç ne zamana kadar ödenmesi gerekir?

ilişkin 2 nolu KDV beyannamesi, müteakip ayın ilk 24 günü içinde verilir ve ödeme de yine aynı ayın 26 ncı günü akşamına kadar yapılır. Mal ithaline ilişkin KDV gümrük vergisi ile birlikte ve aynı zamanda ödenir. beyannamelerin verilme süresi içinde bu ithalata ilişkin KDV nin ödenmesi gerekir.