Sirkülasyon nedir örnek?

İçindekiler:

  1. Sirkülasyon nedir örnek?
  2. Sirkülasyon dolaşım ne demek?
  3. Sirkülasyon borusu ne işe yarar?
  4. Sirküle etmek ne demek?
  5. Sirkülasyon alanı ne demek?
  6. Araç içi sirkülasyon düğmesi ne işe yarar?
  7. Sirkülasyon nasıl yazılır TDK?
  8. Sirkülasyon motoru ne işe yarar?
  9. Pompa nedir ne işe yarar?
  10. Sirküler ne demek TDK?
  11. Havanın sirküle edilmesi ne demek?
  12. Sirkülasyon alanı ne kadar olmalı?
  13. Bina içi sirkülasyon ögeleri nelerdir?
  14. Klima sirkülasyon düğmesi ne işe yarar?
  15. Araba da AC ne demek?
  16. Sirkülasyon ne demek kökeni?
  17. Sirkülasyon motoru ne demek?
  18. Pompa nedir nerelerde kullanılır?
  19. Pompa nedir ve çeşitleri nelerdir?
  20. Sirküler nedir hukuk?

Sirkülasyon nedir örnek?

bir şeyin başladığı yere türlü aşamalardan geçip geri dönmesidir. buna örnek olarak kaloriferlerin çalışma sistemi verilebilir. su kazan dairesinde ısıtırlır belli borular aralığıyla diğer daireyi dolaşır ve geri kazan dairesine döner. sirkülasyonu buna benzetebiliriz.

Sirkülasyon dolaşım ne demek?

Sirkülasyon, alışveriş ya da hizmet karşılığının ödenmesini gerçekleştirmek amacı ile paranın el değiştirebilmesi, tedavül ya da dolaşım anlamlarına gelmektedir. Para veya para yerine geçebilen bono, senet ve benzeri evrakların geçerli olması ya da sürümde bulunması şeklinde ifade edilmektedir.

Sirkülasyon borusu ne işe yarar?

Sirkülasyon pompası sistemde dolaşan suyun ilerlemesini sağlayan cihazlara verilen isimdir. Sirkülasyon pompaları kapalı devre çalışan ısıtma ve soğutma sistemlerinde sıvının sirkülasyonu için gereklidir. ... Isıtma sistemlerinde kazanda ısınan suyun tesisattaki dirençlerini yener ve ısı yayıcılara iletilmesini sağlar.

Sirküle etmek ne demek?

latin ve anglosakson dil kültürlerinden türkçeye devşirilmiş bir kelimedir. sirkülasyona, tedavüle, dolaşıma koymak anlamında kullanılır.

Sirkülasyon alanı ne demek?

Koridor, merdiven, rampa gibi çeşitli hcimleri birbirine bağlayan öğelerin kapladığı alan. Sirkülasyon çekirdeği: Bir binada düşey sirkülasyon araçlarının yani merdiven ve asansörlerin katlarda ve düşeyde bir araya getirilmeleriyle oluşturulan çekirdek.

Araç içi sirkülasyon düğmesi ne işe yarar?

Hava sirkülasyon tuşuna 2 defa basıldığında otomatik sirkülasyon modu devreye girer. Kirli hava algılandığında dışarıdan hava girişi otomatik olarak kapanır.

Sirkülasyon nasıl yazılır TDK?

20. yüzyılın ilk yarısından itibaren Fransızca, Yunanca ve Latince gibi Avrupa dillerinden Türkçeye birçok kelime geçmiştir. O kelimelerden biri olan Sirkülasyon Latince kökenlidir. Kelimenin fiil hali sirküle etmek, isim hali ise sirküler şeklinde yazılır.

Sirkülasyon motoru ne işe yarar?

Sirkülasyon Motoru Ne İşe Yarar? Sirkülasyon dalga motoru; akvaryum dibinde bulunan pisliklerin, sürekli akvaryum içinde hareket etmesini sağlar. ... Genelde deniz akvaryumlarında hava motorunun sesinden ve görüntüsünden rahatsız olanlar için bir vazgeçilmezdir dalga motoru.

Pompa nedir ne işe yarar?

Pompalar, sıvıların basıncını ve toplam enerjisini arttırır. İçine çektiği akışkana kinetik ya da potansiyel enerji kazandırmaya yarar. Genel olarak pompa, akışkanları bir yerden bir yere iletmeye, daha yükseğe çıkarmaya ve gazları sıkıştırıp kapalı kapıların içindeki gazların boşaltılmasına yarar.

Sirküler ne demek TDK?

Bir resmî daire veya ticari kuruluşta imza atmaya yetkili kimselerin imza örneklerini öncelik sırasına göre içeren imza belgesi.

Havanın sirküle edilmesi ne demek?

GENEL ATMOSFER SİRKÜLASYONU/DOLAŞIMI (GENERAL CIRCULATION) [i] Ekvatorun fazla ısınması, kutupların ise güneşten gelen enerjiden yeterince enerji alamaması ve soğuk olması nedeniyle, atmosferde görülen, ortalama yıllık basınç örüntüsüne uygun düşen büyük ölçekli hava hareketleri.

Sirkülasyon alanı ne kadar olmalı?

İyi bir tasarımda sirkülasyon alanlarının toplam m2'si idare binası içerisindeki çalışma alanları ve ortak mahaller toplamının %60'ı olmalıdır.

Bina içi sirkülasyon ögeleri nelerdir?

Binalarda sirkülasyon alanları; bina giriş yolu, kapılar, merdiven ve asansörler, ortak tuvaletler, yer kaplamaları, otopark rampası ve baş kurtarma yüksekliği olarak yedi ana başlıkta incelenir.

Klima sirkülasyon düğmesi ne işe yarar?

Hava sirkülasyon tuşuna 2 defa basıldığında otomatik sirkülasyon modu devreye girer. Kirli hava algılandığında dışarıdan hava girişi otomatik olarak kapanır.

Araba da AC ne demek?

El ile ayarlanan eski ve manuel sistemlere karşılık, günümüzdeki modern ve yeni araçlarda, elektronik olarak ayarlanabilen klimalar bulunmaktadır. Bu durum sürücü için, özelliklede uzun yolculuklarda, araç içindeki doğru dereceyi ayarlanabilmesi için büyük bir kolaylık sağlamaktadır.

Sirkülasyon ne demek kökeni?

Sirkülasyon kelimesi Türkçe'de "dolanım, dolaşım" anlamına gelir. Fransızca circulation "dolanım, dolaşım" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince circulare "dolanmak" fiilinden +tion sonekiyle türetilmiştir. Bu sözcük Latince circulus "daire, çember, küçük halka" sözcüğünden türetilmiştir.

Sirkülasyon motoru ne demek?

Sirkülasyon dalga motoru; akvaryum dibinde bulunan pisliklerin, sürekli akvaryum içinde hareket etmesini sağlar. ... Genelde deniz akvaryumlarında hava motorunun sesinden ve görüntüsünden rahatsız olanlar için bir vazgeçilmezdir dalga motoru.

Pompa nedir nerelerde kullanılır?

Peristaltik pompalar özellikle harmanlama ve dozajlama için düzenli bir akış sağlar. Genellikle su arıtma, kimyasal işleme, ilaç sektörü ve gıda işleme endüstrilerinde kullanılır. En önemli avantajlarından biri sıvının cihaz ile temas etmemesi.

Pompa nedir ve çeşitleri nelerdir?

Üç temel pompa türü vardır: pozitif deplasmanlı, santrifüj ve eksenel akış pompalar. Santrifüj pompalarda akışkanın akış yönü çark üzerinden akarken doksan derece değişir, eksenel akış pompalarında ise akış yönü değişmez.

Sirküler nedir hukuk?

Sirküler hukuki açıdan Maliye teşkilatını bağlamakta olan ama mükelleflere bir konu hakkında sadece maliye görüşünü bildiren bazı yazılardır.