Genital herpes kimlerde olur?

İçindekiler:

  1. Genital herpes kimlerde olur?
  2. Genital herpes ne kadar sürede iyileşir?
  3. Uçuk yüze yayılır mı?
  4. HSV 2 vücuttan atılır mı?
  5. HSV1 Genitale bulaşır mı?

Genital herpes kimlerde olur?

Ülkemizde yaklaşık 10 milyon ila 20 milyon yetişkinde genital herpes olduğu düşünülmektedir. HSV II enfeksiyonu, kadınlarda ve beşten fazla cinsel eşi olan kişilerde daha yaygındır. HSV II'li çoğu insan, hastalık her zaman semptomlara neden olmadığı için hastalığa sahip olduğunun farkında değildir.

Genital herpes ne kadar sürede iyileşir?

Kabarcıklar cinsel organlar veya anüs etrafında ya da virüsün vücuda girdiği bölgede ortaya çıkar. Kabarcıklar bir iki gün içinde patlar ve ağrılı, sızıntılı yaralar haline gelir. Yaralar genelde (tedavisiz) 3 haftada iyileşir ve iz bırakmaz.

Uçuk yüze yayılır mı?

"Eğer uçuğa dokunulursa yüzün diğer bölümlerine, göze ve vücudun diğer bölgelerine (genital bölge gibi) de bulaştırılabilir. Uçuk sanıldığı kadar masum olmayıp, zaman bebek ölümlerine bile yol açabiliyor.

HSV 2 vücuttan atılır mı?

Uçuk virüsü alındıktan sonra vücuttan ayrılması mümkün olmuyor. Hastalık iyileştikten sonra virüs sinir düğümlerine yerleşiyor ve kış uykusu şeklinde uyku dönemine giriyor. Kişinin bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla birlikte bazen aynı bazense farklı bölgelerde yeniden lezyonlar oluşturabiliyor.

HSV1 Genitale bulaşır mı?

Genital herpesin bulaşması bu hastalığa sahip biriyle anal, oral veya vajinal cinsel ilişki yoluyla olur. HSV1 ve HSV2 kişilerin yaralarında bulunabileceği gibi aynı za- manda normal görünen deri bölgelerinde de bulunabilir. Bu nedenle partneriniz belirti göstermese de bulaştırıcı olabilir.