Bebeklerde gaz için hangi yağlar?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde gaz için hangi yağlar?
  2. Karında biriken gaz nasıl atılır?
  3. Bebeğin yanlış emmesi nasıl düzeltilir?
  4. Bebeklerde karın ağrısına hangi yağ iyi gelir?

Bebeklerde gaz için hangi yağlar?

Rezene yağı, ayçiçeği yağı, tatlı badem yağı, anason yağı, susam yağı, kimyon yağı ve dereotu yağı gibi bitkisel ve doğal yağların karışımını;Günde 3 kez 3-4 damla yiyecekleriniz ile karıştırılıp veya direkt olarak kullanılarak tüketilebilirken, bebeklerde oluşan gazın giderilmesinde yardımcı olacaktır.

Karında biriken gaz nasıl atılır?

Yemeklerden sonra ağızdan gaz çıkarma (geğirme), yutulan gazın dışarı atılmasını sağlar. Bu sayede karındaki şişlik ve rahatsızlık hissi giderilmiş olur. Hızlı yemek yemek, sakız çiğnemek, kola ya da bira gibi gazlı içecekler içmek, sigara içmek gibi davranışlar; daha fazla hava yutulmasına sebep olabilir.

Bebeğin yanlış emmesi nasıl düzeltilir?

Bebeğinizi emzirmeyi bebek uyurken yada çok uykusu gelip uyumak üzereyken geceleri veya gündüz uykuları sırasında deneyin. Değişik emzirme pozisyonlarını deneyin (örnekleri gör). Bazı bebekler bir pozisyonda memeyi reddedebilir ama diğer pozisyonda emer. Hareket halinde iken emzirin.

Bebeklerde karın ağrısına hangi yağ iyi gelir?

Kolik sancıları ve gazı olan bebeğinize lavanta yağı iyi gelecektir. Lavanta yağının uykuya yardımcı ve bebeğinizin gazını çıkarmasına yardımcı olduğu bilinmektedir.