Evde en güzel kestane nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Evde en güzel kestane nasıl yapılır?
  2. Evde kestane nasıl patlatılır?
  3. Kaynatma kestane nasıl yapılır?
  4. Evde fırında kestane nasıl yapılır?
  5. Yanmaz tavada kestane nasıl yapılır?
  6. Haslama kestane çizilir mi?

Evde en güzel kestane nasıl yapılır?

Kestanelerin kabuklarından en çıkıntılı noktaları etli kısımları kesmeden hafifçe çizin. İyice yıkadığınız kestaneleri su dolu bir kapta 2 saat kadar dinlendirin. Ardından sudan çıkarıp kurulayın ve yüksek ateşte köz tavasında pişirin. Çok soğumadan servis edebilirsiniz.

Evde kestane nasıl patlatılır?

gibi sorular evde kestane yapmak isteyenlerin merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Kestane fırında pişirilebilen bir yiyecektir. Fırında kestane pişirmek için güzelce yıkadığınız kestanelerin üzerine çizik atınız. Fırın tepsisine dizerek yaklaşık 20 dakika boyunca kestanelerinizi pişiriniz.

Kaynatma kestane nasıl yapılır?

Bıçak, falçata ya da keskin bir aletle üzerine çizikler attınız. Suyun içine atın ve oda sıcaklığında birkaç saat dinlendirin. Vaktiniz yoksa suyu ilave edin, üzerine 2 adet kesme şeker ekleyin. Orta ateşte kestanelerin dış kabukları soyulacak kıvama gelene kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar güzelce haşlayın.

Evde fırında kestane nasıl yapılır?

Fırında kestane yapımı: Kestaneleri bir süre bekletin ve suyunu süzün. Suyunu süzdüğünüz kestaneleri fırın tepsisine dizin. Fırını tüm bu işlemlerden önce 200 derecede ısıtın ve kestaneleri içine atın. Kestanelerin rengi değişene kadar fırında pişirin ve sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Yanmaz tavada kestane nasıl yapılır?

Suda beklemiş ve kabukları yumuşamış kestaneleri maket bıçağının ucunu çok az açarak artı şeklinde çiziyoruz ve çizdiğimiz yerler üste olacak şekilde teflon tavaya dizerek kapağını kapatıyoruz. Tavayı ocağın orta gözüne alıyoruz ve ocağı yarıdan biraz daha fazla açarak pişmeye bırakıyoruz.

Haslama kestane çizilir mi?

Kestane Haşlama Tarifi Yapılışı Kestaneler bir güzel yıkanır, yıkanan kestanelere çizikler atılır. Tencereye üstüne çıkacak kadar su ilave edilir. Yarım saat kısık ateşte pişirilir, sıcakken yemenizi tavsiye ediyorum.