Kuleli neden kapatıldı?

İçindekiler:

  1. Kuleli neden kapatıldı?
  2. Kara Harp Okulundan hangi rütbe ile mezun olunur?
  3. Hostesler ne okur?
  4. Pilotlar hangi dilleri bilmeli?

Kuleli neden kapatıldı?

Dünya Savaşı'nın sona ermesinden sonra, lise 18 Ağustos 1947'de İstanbul'a tarihi binasına tekrar taşındı. Çalkantılı bir tarihe sahip olan ve şimdi de müze olmasına karara verilen Kuleli Askeri Lise 2016 yılında darbe girişimi sonrasında kapatıldı.

Kara Harp Okulundan hangi rütbe ile mezun olunur?

Kara Harp Okulundaki 4 yıllık eğitimi başarıyla tamamlayanlar teğmen rütbesiyle mezun oluyor. Mezun olduktan sonra sınıf okullarındaki bir yıllık eğitimin ardından bu teğmenler yeni görev yerlerine atanıyor. Devlet memuru olan subaylar, Kara Harp Okulundan mezuniyetlerinden itibaren maaş almaya başlıyor.

Hostesler ne okur?

Hostes olabilmek için herhangi bir üniversite veya bölüm okuma zorunluluğu yoktur. Türkiye'de hava yolu firmaları hostes alımları için kendi şartlarını başvuruda bulunacak kişilerde arar ve bu şartlar içerisinde hostes olabilmek için şart olarak aranan fakülte veya bölüm bulunmamaktadır.

Pilotlar hangi dilleri bilmeli?

Kanada'nın Quebec eyaletinde, hava trafik kontrolörleri pilotlara hem Fransızca hem de İngilizce cevap veriyor. Fransızca bilmeyen pilotlar için bu durum kafa karıştırıcı hale gelebiliyor. Çin ve Tayvan'da kontrolör ve pilotlar, Çinli meslektaşlarıyla Mandarin; diğer ülkeden olanlarla İngilizce konuşuyor.