Rotateq mi Rotarix mi?

İçindekiler:

  1. Rotateq mi Rotarix mi?
  2. Rota virüsü aşısı ikinci doz ne zaman?
  3. Rota tek mi Rotarix mi?
  4. Rotarix nasıl yapılır?
  5. Rota virüsü aşısı canlı mı?
  6. Rota virüsü nereden geldi?

Rotateq mi Rotarix mi?

Rotateq, insan ve domuz suşlarının kombinas- yonundan oluşmakta olup beş rotavirüs antijeni içermektedir ve üç doz uygulanmaktadır. Rotarix ise yalnızca insan suşu içermekte olup 2. ve 4. aylarda olmak üzere toplam iki doz uygulanmak- tadır.

Rota virüsü aşısı ikinci doz ne zaman?

Bebeğiniz hangi aşının verildiğine bağlı olarak 2 veya 3 doz alacaktır. Aşı dozlarının uygulanması şu aylarda önerilir: • İlk doz: 2 aylık • İkinci doz: 4 aylık • Üçüncü doz: 6 aylık (gerekirse) Çocuğunuz ilk doz rotavirüs aşısını 15 haftalıktan önce; son dozunu 8 aylık olana kadar almalıdır.

Rota tek mi Rotarix mi?

Tek fark, verilmesi gereken doz sayısıdır. İle RotaTeq , üç doz gerekmektedir. 2 ay, 4 ay ve 6 ay verilmelidir. Rotarix sadece iki doz gerektirir – 2 ay ve 4 aylarda yapılır.

Rotarix nasıl yapılır?

Doktor veya sağlık personeli önerilen ROTATEQ dozunu çocuğunuza uygulayacaktır. Her dozunda 2 mL çözelti bulunan aşı tüpten hafifçe sıkılarak çocuğunuzun ağzına aktarılacaktır. Yiyecek, içecek veya anne sütü göz önünde bulundurulmaksızın aşı uygulanabilir.

Rota virüsü aşısı canlı mı?

Ülkemizde iki canlı rotavirüs aşısı bulunmaktadır. Beş serotipli Rotateq® hastane yatışlarını %95 oranında önle- mektedir. İkinci-4-6. aylarda üç doz ağız yoluyla önerilir. İki serotipli Rotarix® hastane yatışlarını %85 önler.

Rota virüsü nereden geldi?

Bulaşma; dışkı ile kirlenmiş su ve gıdalarla olur. Özellikle kreş, bakımevleri ve çocuk hastanelerinde salgınlar görülebilir. Aile içi yayılım sıktır. Rota virüsler ishalin ortaya çıkmasından önceki günlerde de dışkıda bol miktarda bulunur.