İbn-i Sina kimden etkilenmiştir?

İçindekiler:

  1. İbn-i Sina kimden etkilenmiştir?
  2. İbn-i Sina ne zaman öldü?
  3. İbn-i Sina'nın tıp alanında yaptığı çalışmalar nelerdir?
  4. İbn-i Sina ne zaman doğmuştur?
  5. Ibni Sina Hicri takvime göre kaç yılında doğmuştur?
  6. İbn-i Sina Kimdir Kısaca Özet?
  7. İbn-i Sina'nın bilime katkısı nedir?
  8. Şeyh El Reis kimdir?

İbn-i Sina kimden etkilenmiştir?

İbn-i Sina, Kuşyar isimli bir hekimin yanında tıp eğitimi aldı. ... Samanoğulları sarayı kâtiplerinden Abdullah Bin Sina'nın oğlu olan İbn-i Sînâ (Batı'da Avicenna adıyla tanınır), babasından, ünlü Bilgin Natili'den ve İsmâil Zâhid'den ders aldı.

İbn-i Sina ne zaman öldü?

22 Haziran 1037 İbn-i Sina/Ölüm tarihi

İbn-i Sina'nın tıp alanında yaptığı çalışmalar nelerdir?

Kanın besinleri taşıyan bir sıvı olduğu fikrini ileri süren İbn-i Sina, şeker hastalığını idrardaki şeker varlığı ile de kanıtlar. Ayrıca kızıl hastalığı, şarbon hastalığı ve karaciğer hastalıkları ile hepatitin keşfi İbn-i Sina buluşları arasında yer alır.

İbn-i Sina ne zaman doğmuştur?

MS Ağustos 980, Afshona, Özbekistan İbn-i Sina/Doğum tarihi

Ibni Sina Hicri takvime göre kaç yılında doğmuştur?

Gerçek adı, Ebu'l-Ali el-Hüseyin olan İbn-i Sina, 980 yılının Ağustos ayında (hicri 370), günümüzde Özbekistan sınırları içinde yer alan Buhara yakınlarındaki Afşan'da dünyaya geldi.

İbn-i Sina Kimdir Kısaca Özet?

Tıp adamı, astronom, yazar ve filozof İbn-i Sina, Buhara yakınlarındaki Efşene köyünde 980 yılında dünyaya gelmiş ve Hamedan şehrinde 1037 tarihinde vefat etmiştir. Tıp ve felsefe alanına ağırlık verdiği değişik alanlarda 200 kitap yazmıştır. ... Kayda geçen yazıların 150 tanesi felsefe 40 tanesi de tıp üzerinedir.

İbn-i Sina'nın bilime katkısı nedir?

Avrupa'da Avicenna diye bilinen İbn-i Sina, dünyada modern tıbbın atası olarak kabul edilir. Bilim tarihine en büyük armağanı araştırmalarının sonuçlarını derlediği el-Kânûn fî el-Tıb, yani Tıp Kanunu adlı eseridir. ... Bu eser bütün zamanların en ünlü tıp çalışmasıdır.

Şeyh El Reis kimdir?

İslam dünyasında "Şeyh Reis" unvanıyla anılan İbn-i Sina'nın tam adı Ebu'l -Ali el- Hüseyin İbn Abdullah İbn el-Hasan ibn Ali İbn Sina 980 yılında Buhara yakınlarındaki Afşana kasabasında doğmuştur.