Mamur kelimesinin anlami nedir?

İçindekiler:

  1. Mamur kelimesinin anlami nedir?
  2. Mamur ne demek TDK?
  3. Mamur Osmanlıca ne demek?
  4. Uyku mamur ne demek?
  5. Refah ne anlama gelir?
  6. Yer Demir Gök Bakır deyimi ne anlama gelir?
  7. Mahrur ne demek TDK?
  8. Kehribar nedir ne anlama gelir?
  9. Refah getirmek ne demek?
  10. Gönençli refahlı ne demek?
  11. Dilber kimlere denir?
  12. Yer Demir Gök Bakır biyografi mi?
  13. Yer Demir Gök Bakır kime ait?
  14. Teşrif ettiniz ne demek?
  15. Refah içinde yaşamak ne demek?

Mamur kelimesinin anlami nedir?

MÂMUR. 1. Gelişip güzelleşmiş, bayındır duruma gelmiş, şenlikli: N'ola ma'mûr ise feyz ile Gālib arş-ı a'zamdan / Dilimdir taht-gâh-ı Hüsrev-i zîşân-ı istiğnâ (Leskofçalı Gālib).

Mamur ne demek TDK?

Mamur kelimesi de, TDK'ya göre anlamı araştırılan bir sözcük türüdür. Mamur, TDK'ya göre bayındır anlamına sahip olan sözcüklerdir.

Mamur Osmanlıca ne demek?

mamur / mâmûr / mamûr / معمور İmar edilmiş, şenlendirilmiş.

Uyku mamur ne demek?

Uykudan sonra üzerinde sersemlik, ağırlık bulunan.

Refah ne anlama gelir?

Refah şu anlamlara gelebilir: Refah, huzur, ferahlık, rahatlık düzeyi. Refah, yaşam kalitesi.

Yer Demir Gök Bakır deyimi ne anlama gelir?

Yer demir, gök bakır deyiminin anlamı ve açıklaması 1. "Hiçbir yerden yardım alma umudu kalmadı, bütün kapılar kapalı, yardım imkânları ortadan kalktı, kime başvurdumsa elim boş döndüm" anlamında çaresizliği anlatmak için kullanılır.

Mahrur ne demek TDK?

Mahur kelimesinin iki anlamı bulunmaktadır. TDK'ya göre mahur kelimesi, klasik Türk müziğinde bir makamı ifade etmektedir. Mahur makamı neşeli, şen bir makamdır. ... Mahur bakışlı kelimesi, yumuşak, süzgün bakışı nitelemek için kullanılır.

Kehribar nedir ne anlama gelir?

Kehribar süs eşyası yapımında kullanılan açık sarıdan kızıla kadar çeşitli renklerde, yarı saydam, kolay kırılabilen ve ağaç reçinesi fosilidir. Kehribara yapışan fosilleşmiş böcek, yaprak ve çiçek kalıntıları diğer taşlarda görülmeyen önemli özelliklerdendir.

Refah getirmek ne demek?

TDK'ya göre refah kelimesinin sözlük anlamı dirlik, bolluk, zenginlik ve berekettir. Refaha Kavuşmak Nedir? Maddi açıdan zor bir durumdayken rahatlamaya ve daha biri bir konuma yükselmeye refaha kavuşmak denir.

Gönençli refahlı ne demek?

Bolluk, rahatlık ve varlık içinde iyi yaşama, refah.

Dilber kimlere denir?

Dilber 'dil' ve 'ber' kelimelerinden oluşturulmuş kürtçe kökenli kız çocukları için kullanılan bir addır. Dil 'kalp, gönül' anlamına gelmektedir.

Yer Demir Gök Bakır biyografi mi?

Yer Demir Gök Bakır, Yaşar Kemal'in Dağın Öte Yüzü üçlemesinin ikinci romanıdır. ... Yer Demir Gök Bakır'da köylülerin Adil Efendi'ye olan borçlarını ödeyemeyecek olmalarının onlarda yarattığı korku ve bu durumdan kurtulmak için bir ermişe dönüştürdükleri Taşbaş'ın öyküsü anlatılır.

Yer Demir Gök Bakır kime ait?

Yaşar Kemal Yer Demir Gök Bakır/Yazarları Geçtiğimiz sene şubat ayında kaybettimiz usta yazar Yaşar Kemal tarafından kaleme alınmış ölümsüz eseri Yer Demir Gök Bakır kitabı, kimin tarafından yazıldı denilerek yarışmada soruldu. Yer Demir Gök Bakır kitabı, Yaşar Kemal tarafından 1963 yılında yazıldı ve halen çok okunan kitaplar arasında yer alıyor.

Teşrif ettiniz ne demek?

1) şereflendirmek, onurlandırmak; 2) bir yere gelmek: “Efendi hazretleri, nihayet teşrif edebilmişler demek?” -A. İlhan.

Refah içinde yaşamak ne demek?

Refah, maddi zorluk çekmeden, bolluk bereket içinde yaşamak anlamına gelir. Örnek Cümleler: 1- Dedesinden miras kalınca refah içinde yaşamaya başladı.