Tefal kazanlı ütü tabanı nasıl temizlenir?

İçindekiler:

  1. Tefal kazanlı ütü tabanı nasıl temizlenir?
  2. Ütü tabanı kireci nasıl temizlenir?
  3. Yanan kumaş nasıl düzelir?
  4. Tefal ütü anti calc ışığı yanıyor ne yapmalıyım?

Tefal kazanlı ütü tabanı nasıl temizlenir?

Beyaz sirkeyi bir kapta biraz ısıtın ve temiz bir bezi bu sirkenin içine batırın ve bezin iyice ıslanmasını sağlayın. Sonra ütü tabanının lekeli kısmını hafifçe ovalayarak lekelerden kurtulun. Ütü tabanının delikli olan kısımları için ise bez yerine kulak temizleme çubuğunu da tercih edebilirsiniz.

Ütü tabanı kireci nasıl temizlenir?

Ütünün alt tabanındaki delikleri bir kürdan yardımıyla açın ve deliklerde oluşan kireci yumuşatın. Sonrasında tüm deliklere karbonat serpiştirin. Ütünün altını yarım limon ile silin ve ütüyü bir dakika ısıtın. Daha sonra fişini çekerek, kireçlerin temizlenmesini bekleyin.

Yanan kumaş nasıl düzelir?

Ütülediğiniz gömlek yandığı anda üstüne hemen sirke dökün ve 30 dakika bu şeklide bekletin. Daha sonra sabunlu su ile durulayın. Gömleğiniz eski haline dönecektir.

Tefal ütü anti calc ışığı yanıyor ne yapmalıyım?

Anti calc" (kireç önleyici) göstergesi yanıp sönüyor. "anti-calc" (kireç önleyici) kartuş artık çalışmıyor; değiştirin ve en az 3 saniye boyunca sıfırlama düğmesini basılı tutun. Daha sonra pompaya su gitmesi için ütüyü kıyafetlerinizden uzak tutarak buhar düğmesini 2 veya 3 dakika basılı tutun.