Ozurlu raporu ile araç nasil alinir?

İçindekiler:

  1. Ozurlu raporu ile araç nasil alinir?
  2. Engelli bir kişi üzerine kaç araç alabilir?
  3. Engelliler hangi araçları alabilir 2020?
  4. Engelli raporuyla hangi araba alınır?
  5. Engelli raporu araç alımında yüzde kaç indirim 2021?
  6. ÖTV vergisinden nasıl muaf olunur?
  7. Engelli araç süresi doldu ne yapmalıyım?
  8. Vasi araç satabilir mi?
  9. Yüzde 90 özürlü raporu nasıl alınır?

Ozurlu raporu ile araç nasil alinir?

Engelli Bireyin Kullanma Zorunluluğu Yüzde 90 ve üzeri engelli raporu bulunan bireylerin satın alacağı araçları kullanma zorunluluğu yoktur 3. dereceye kadar olan yakınları aracı satın alabilirler. Engelli raporu bulunan bireyin 18 yaşından küçük olması halinde anne ve babasının muvafakatname vermesi gerekmektedir.

Engelli bir kişi üzerine kaç araç alabilir?

Özel Tüketim Vergisi ve diğer her türlü vergiler dahil toplam satış bedeli 2020 engelli araç üst sınırı, 3 TL'yi aşmayan tüm araçları satın alabilirler. 7061 sayılı kanun ile artık motor silindir hacmi sınırlaması kalkmıştır.

Engelliler hangi araçları alabilir 2020?

Bedensel engelli vatandaşların ÖTV'siz araç alımı limiti Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi gazetede yayımlanan karara göre, ÖTV'siz araç sahibi olmak isteyen engelli vatandaşlar 2020 yılında 3 TL fiyat bandına kadar olan otomobilleri satın alabilecek.

Engelli raporuyla hangi araba alınır?

%40 Engelli̇ Raporuyla Araç Alımı ÖTV de dahil olmak üzere tüm vergiler dahil bedeli 303.200 TL olan; binek otomobil, panelvan, pick-up, arazi taşıtı, jeep, Station Wagon olması farketmeksizin tüm araçlar bu uygulama kapsamında araç alabilir.

Engelli raporu araç alımında yüzde kaç indirim 2021?

Bilindiği üzere normal şartlarda ÖTV fiyatına artı olarak yüzde 18'lik bir KDV de eklenmektedir. Ancak engelli raporu ile alınan araçlarda yüzde 40'a varan bir indirim söz konusu olmaktadır.

ÖTV vergisinden nasıl muaf olunur?

Engel oranı %90 ve üzeri olan bireyler ÖTV'den muaf olarak araç satın alabilirler. ÖTV indirimden faydalanmak için ise engel oranı en az %40 olmalıdır. Raporda “ağır engelli” ya da “sürücü belgesi alabilir” ifadelerinin yer alması gerekmektedir.

Engelli araç süresi doldu ne yapmalıyım?

Bunun için yapmanız gereken işlem ise notere gidip satış işlemini gerçekleştirmek. İşi bilmeyen bazı noterler emniyetteki şerhi kaldırmanızı isteyebilir bunlara hiç gerek yok. Siz noterden satışı yapınız aracı alan kişi ruhsatı ve plakayı çıkartabilir.

Vasi araç satabilir mi?

Sürekli bakıma muhtaç olduğu için vasi atanmış engelliler, sadece engelli raporu ve vasi belgesiyle araç alabiliyorken, iş aracın satışına geldiğinde sulh hakimliğinden karar çıkarmak gerekiyor.

Yüzde 90 özürlü raporu nasıl alınır?

YÜZDE DOKSAN ENGELLİ RAPORU KİMLERE VERİLİR? Engelli olan bir birey engelli raporu alabilmek için Sağlık Kurumu'na gitmesi gerekmektedir. Kişiye ilk önce IQ seviyesinin ölçülmesi için test yapılır. Engelli kişinin test sonucu 20-34 arasında ise kişinin engellilik oranı %90'dır.