Türk Hava Yolları pilotları ne kadar maaş alıyor?

İçindekiler:

  1. Türk Hava Yolları pilotları ne kadar maaş alıyor?
  2. Türk Hava Yolları pilot nasıl olunur?
  3. Helikopter pilotları ne kadar maaş alıyor?
  4. Uçak pilotları ne kadar maaş alıyor?

Türk Hava Yolları pilotları ne kadar maaş alıyor?

2021 yılı itibarıyla Türk Hava Yolları yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre pilotlara aylık ortalama 60.000 lira gibi bir maaş ödenmektedir. Bunun üzerine ikramiye, tazminat ve benzeri gibi ek ödemeler ve harcamalar da eklenince bir pilot yaklaşık 100.000 liraya kadar maaş alabilmektedir.

Türk Hava Yolları pilot nasıl olunur?

a) En az 18 yaşında olmak. b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak. c) SHGM tarafından düzenlenmiş geçerli 1. sınıf sağlık sertifikası sahibi olmak. ç) SHGM tarafından yetkili kılınmış uçuş eğitim organizasyonlarında gerekli teorik bilgi ve uçuş eğitimini başarıyla tamamlamış olmak.

Helikopter pilotları ne kadar maaş alıyor?

Ana sorumlu birinci pilot ve yardımcı pilot maaşları değişiklik göstermektedir. Ana sorumlu birinci pilot maaşı 2021 yılı itibari ile yaklaşık olarak 50.000 TL'dir. Yardımcı pilot maaşı ise 2021 yılı itibari ile yaklaşık bir değer olarak 40.000 TL civarındadır.

Uçak pilotları ne kadar maaş alıyor?

Ülkemizde işe yeni başlayan yani ikinci kaptan olan pilot maaşı 30.000 TL'dir. Yani bir başlangıç pilot maaşı 5 Bin Amerikan Dolarıdır. Tabiki 3 yıl içerisinde gerekli uçuş saatlerini doldurduğunuzda kaptan pilot olacak ve bunun iki katına yani 50-60 Bin TL miktarlarına ulaşabileceksiniz.