Seyran etmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Seyran etmek ne demek?
  2. Sayran ne demek?
  3. Seyran Osmanlıca ne demek?
  4. Bayram seyran ne demek?
  5. Iki gönül bir olunca samanlık seyran olur ne anlam ifade ediyor?
  6. Seyahat ne demek TDK?
  7. Seyhan ismi ne anlama gelir?
  8. Samanlık seyran olur ne anlama gelir?
  9. Sık Seyrek ne demek?
  10. Seyrangah yeri ne demek?
  11. Bayram degil seyran degil seyran ne demek?
  12. TDK seyran ne demek?
  13. Iki gonul bir olmak ne demek?
  14. Seyahat isim mi?
  15. Cihan ismi ne anlama gelir?
  16. Iki gönül bir olunca samanlık seyran olur sözündeki Seyran ne demektir?
  17. Seyrek ve sık eş anlamlı mı?
  18. Sık seyrek zıt anlamlı mı?

Seyran etmek ne demek?

ѻ Seyran etmek (eylemek): 1. Gezinti yapmak, gezmek, dolaşmak: Tâc u kabâyı terk edip uryân olayım bir zaman / Gurbette seyrân eyleyip mihmân olayım bir zaman (Şehzâde Korkut).

Sayran ne demek?

Seyran kelimesi Türkçe'de "gitme, gidiş; yürüme, gezme, gezinti" anlamına gelir.

Seyran Osmanlıca ne demek?

seyran / seyrân / سيران (Aslı: Seyeran) Gezme, gezinme. Bakıp görme. Hareket etme. Açılma, ferahlanma, teferrüc.

Bayram seyran ne demek?

bayram değil seyran değil ne demek? Durup dururken gösterilen bu yakınlığın, bu iltifatın gizli bir amacı olmalı anlamında kullanılır. "gösterilen bu ilginin, bu yakınlığın bir sebebi olacak" anlamında kullanılan bir deyim.

Iki gönül bir olunca samanlık seyran olur ne anlam ifade ediyor?

İki Gönül Bir Olunca Samanlık Seyran Olur; Birbirini seven ve aşık olan iki kişi için, varlığın olup olmamasının bir anlam taşımadığını anlatan bir atasözüdür.

Seyahat ne demek TDK?

TDK'ya göre bu kelimenin doğru yazılışı "seyahat" şeklindedir ve yolculuk, gezi anlamına gelmektedir.

Seyhan ismi ne anlama gelir?

Arapça kökenli olan Seyhan; Kenten kente yolculuk anlamına gelmek birlikte Adana ovasını yararak İskenderun körfezine dökülen nehirin ismidir. Ürdün'ün ötesinde Hz. Musa'nın mezarının bulunduğu şehir.

Samanlık seyran olur ne anlama gelir?

İki Gönül Bir Olunca Samanlık Seyran Olur; Birbirini seven ve aşık olan iki kişi için, varlığın olup olmamasının bir anlam taşımadığını anlatan bir atasözüdür. İki Gönül Bir Olunca Samanlık Seyran Olur Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? TDK'ya göre; “İki aşık için zenginlik mühim değildir” manasına gelen bir söz.

Sık Seyrek ne demek?

Çok seyrek ne demektir? Çok bulunmayan, az rastlanan. Uzun zaman aralıklarıyla, arada sırada.

Seyrangah yeri ne demek?

SEYRANGÂH. (ﺳﻴﺮﺍﻧﮕﺎﻩ) i. (Ar. seyrān ve Fars. yer bildiren -gāh ekiyle seyrān-gāh) Gezme ve seyir yeri, gezi, mesîre: Gerçek erenlerin seyrangâhısın / Bizim iller Çamlı Beller aşk olsun (Köroğlu).

Bayram degil seyran degil seyran ne demek?

Gündelik hayatta sıkça kullanılan sözler arasında yer alan Bayram değil seyran değil deyimi kişinin hiç ummadığı birisinden beklenmedik bir yarar ve iyilik görmesi durumlarında bu söz kullanılır. Ne hikmetse anlamına da gelmektedir.

TDK seyran ne demek?

Seyrana çıkmak TDK ya göre, 'gezintiye çıkmak veya dolaşmaya çıkmak' anlamına gelmektedir. Gün içerisinde dışarı çıkıp küçük bir gezinti yapmak ya da şöyle bir dolaşmak anlamı kapsamında ele alınabilir. Seyran etmek kelimesi ise Türk Dil Kurumu üzerinden, 'gezinmek, gezmek veya dolaşmak' gibi anlamlara gelmektedir.

Iki gonul bir olmak ne demek?

AtasözüDüzenle [1] Birbirini seven ve evlenmek isteyenler için ev-bark söz konusu değildir. Onlara samanlık bile saray gibi gelir.

Seyahat isim mi?

Doğru kullanımı Seyahat şeklinde olmalıdır. ...

Cihan ismi ne anlama gelir?

Cihan ismi dünya anlamına gelmektedir. ... Cihan Farsça kökenli, evren anlamına gelen bir isim çeşididir. Cihan Ne Demek? Cihan ismi dünya, evren anlamına gelmektedir bununla beraber bu ismin diğer bir anlamı dünya içerisinde yaşayan insanların hepsidir.

Iki gönül bir olunca samanlık seyran olur sözündeki Seyran ne demektir?

İki Gönül Bir Olunca Samanlık Seyran Olur atasözü, en çok kullanılan atasözleri arasında yer alır. ... İki Gönül Bir Olunca Samanlık Seyran Olur; Birbirini seven ve aşık olan iki kişi için, varlığın olup olmamasının bir anlam taşımadığını anlatan bir atasözüdür.

Seyrek ve sık eş anlamlı mı?

Sık sözcüğüne karşılık olarak zıt anlamlı şekilde, 'seyrek' kelimesini amaca uygun farklı yerlerde kullanabilirsiniz. Tam tersi olarak seyrek sözcüğü birbirine çok uzak olan veya belirli aralık bulunan durumlar için seyrek denir.

Sık seyrek zıt anlamlı mı?

Her kelime farklı zıt anlamlara sahiptir. Aynı zamanda her kelimenin birden fazla zıt anlamlısı bulunmaktadır. Bu kelimelerin içerisinde seyrek kelimesinin zıt anlamlısı bulunmaktadır. ... Seyrek kelimesinin zıt anlamı; sık olarak belirtilmiştir.