Adamakıllı neden birleşik yazılır?

İçindekiler:

  1. Adamakıllı neden birleşik yazılır?
  2. Adamakıllı birleşik mi ayrı mı?
  3. Bakış açısı nasıl yazılır?
  4. Adam akıllı mı adamakıllı mı?
  5. Bir arada sözcüğü nasıl yazılır?
  6. Tıpatıp nasıl yazılır TDK?
  7. Çok yönlü nasıl yazılır?
  8. Adam akıllı ne demek?
  9. Hatırı sayılır nasıl yazılır?
  10. Bir arada ayrı mı yazılır bitişik mi?
  11. Bağırı nasıl yazılır?
  12. Tek tip nasil yazilir TDK?
  13. Tıp da mı Tıp'ta mı?
  14. Çok yönlü nasıl yazılır TDK?

Adamakıllı neden birleşik yazılır?

Çünkü ismi değil fiili niteler. ''Adamakıllı çalışma'' ya da ''adamakıllı biri'' dediğimizde ise doğrudan ismi nitelediği için bu kelime sıfat olarak kullanılmıştır. Bu kelimeyi ''ADAM AKILLI'' şeklinde yazmak ise hatalıdır. Çünkü dil bilgisi kurallarına birleşik isim ve zarfların tümü bitişik yazılır.

Adamakıllı birleşik mi ayrı mı?

İşte adamakıllı kelimesinin doğru yazımı... Genelde bilinenin tersine bu kelimenin doğru yazımının adam akıllı olduğu sanılsa da kelimenin doğru yazımı adamakıllı olarak ifade edilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre de adamakıllı kelimesi doğru yazım biçimidir.

Bakış açısı nasıl yazılır?

Bir olayda, konuyu, düşünceyi belirli bir noktadan inceleme, olaya belirli bir yönden bakma; görüş açısı, görüş anlamına gelir. Bu kelime genellikle bakışaçısı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı bakış açısı şeklinde olmalıdır.

Adam akıllı mı adamakıllı mı?

Bu kelimenin adam akıllı mı, adamakıllı mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı adamakıllı şeklinde olmalıdır.

Bir arada sözcüğü nasıl yazılır?

İşte Türk Dil Kurumu'na göre bir arada kelimesinin yazımı... TDK'YA GÖRE BİR ARADA NASIL YAZILIR? Türk dilini korumak ve yaşatmak adına 1932 yılında kurulan Türk Dil Kurumu'nun sözlüklerine ve derlemelerine internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor. TDK sözlüklerine göre "bir arada" ayrı yazılıyor.

Tıpatıp nasıl yazılır TDK?

Bu kelimenin tıpatıp mı, tıpa tıp mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı tıpatıp şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.

Çok yönlü nasıl yazılır?

ÇOK YÖNLÜ NASIL YAZILIR? Bu kelimenin çok yönlü mü, çokyönlü mü olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı çok yönlü şeklinde olmalıdır.

Adam akıllı ne demek?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'adamakıllı'dır. ADAMAKILLI NE DEMEK: Gereğinden çok, iyice, bir güzel, bir temiz anlamına gelir.

Hatırı sayılır nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Hatırısayılır şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Hatırı sayılır şeklinde olmalıdır.

Bir arada ayrı mı yazılır bitişik mi?

İşte Türk Dil Kurumu'na göre bir arada kelimesinin yazımı... TDK'YA GÖRE BİR ARADA NASIL YAZILIR? Türk dilini korumak ve yaşatmak adına 1932 yılında kurulan Türk Dil Kurumu'nun sözlüklerine ve derlemelerine internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor. TDK sözlüklerine göre "bir arada" ayrı yazılıyor.

Bağırı nasıl yazılır?

bağır yazımı, 12 karakter ile yazılır. Ayrıca, b harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'b', 'a', 'ğ', 'ı', 'r', ' ', 'y', 'a', 'z', 'ı', 'm', 'ı', şeklindedir.

Tek tip nasil yazilir TDK?

Bu kelimenin doğru kullanımı tek tük şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır. Cümle içinde kullanımı: “Hala tek tük gelen ziyaretçiler oluyor.”

Tıp da mı Tıp'ta mı?

Bu kelime genellikle Tıpa tıp şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Tıpatıp şeklinde olmalıdır.

Çok yönlü nasıl yazılır TDK?

Bu kelime genellikle Çokyönlü şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Çok yönlü şeklinde olmalıdır.