Obua nasıl bir müzik aletidir?

İçindekiler:

  1. Obua nasıl bir müzik aletidir?
  2. Korno nasıl bir çalgıdır?
  3. Fagot üflemeli mi?
  4. Sato çalgısı nedir?
  5. Kopuz hangi ülkeye ait?

Obua nasıl bir müzik aletidir?

Obua, nefesli çalgılar ailesinden bir müzik aletidir. 1170 yılından önce "hautbois" denilen obuanın sözcük kökeni Fransızca'dan İngilizce'ye geçen HAUT ("yüksek") ve BOIS (ahşap nefesli çalgı) bileşik kelimesinden türetilmiştir. Obua, ağız ve hava basıncıyla çalınır.

Korno nasıl bir çalgıdır?

Korno, salyangoz kabuğu gibi kıvrımlı, bakır borudan yapılan, üflemeli bir çalgıdır. İtalyanca'da " boynuz " anlamına gelen " corno " sözcüğünden Türkçeye geçmiştir. Antik Mısır'da, Antik Roma'da ve Mezopotamya'da boynuzdan yapılan ilk örnekleri, işaret vermek ve avcılara yol göstermek için kullanılırdı.

Fagot üflemeli mi?

Fagot, ahşap nefesli çalgıdır. Fagot, çift kamışlı ve tek parçalı bir enstrüman olan Curtal'dan, 16. yüzyıl'da Avrupa'da türemiştir.

Sato çalgısı nedir?

Sato: Dört telli, yaylı çalgıdır. Oval ve fazla derin olmayan bir teknesi ve uzun bir sapı vardır. Sap üzerinde ağaçtan perdeleri vardır. ... Aslı kamıştan yapılmakla birlikte ağaç ve metal olanları da vardır.

Kopuz hangi ülkeye ait?

Kopuz en eski kaynaklarda Türklerin kullandıkları bi çalgı olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat bu sonuç ile Kopuz Türkiye' ye ait bir çalgıdır demek hatalı olacaktır. Günümüzde Kopuz' u hala aktif olarak kullananlar Altay Türkleri olarak bilinmektedir.